FOLINOMEL

Cena: 3000 RSD

Delovanje: Kombinacija mioninozitola, melatonina i folne kiseline, pomoć kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, sa hroničnom dispneom ili sindromom policističnih jajnika, kao i sa problemom mioma.

Upotreba: 1 kesica dnevno.Sadržaj kesice razmutiti u čaši vode i popiti.

Sastav: Mioninozitol, melatonin, folna kiselina.

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 20 kesica (80g)

Proizvod je ubačen u korpu

Opis proizvoda

Ne postoji idealna terapija sindroma policističnih jajnika. Ranije se primenjivala hirurška, a danas je češća primena medikamentozne terapije. Najćešće se uvodi oralna kontracepcija i antidijabetični preparati zbog prisutne insulinske rezistencije.

Nasuprot tome, dijetetski proizvod Folinomel sadrži pravu kombinaciju mioinozitola i melatonina, kao i folnu kiselinu i kao takav može se bezbedno primenjivati kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, sa hroničnom dispneom ili sindromom policističnih jajnika, kao i sa problemom mioma. Rešavanjem ovih tegoba, između ostalog, kod pacijenata se ublažava i maljavost, kao i pojava akni.

Postoji veliki broj radova o uticaju mioinozitola na inzulinsku rezistenciju i na poboljšanje hormonskog statusa (FSH I LH) i hiperandrogenizma. Kod pacijentkinja sa PCOS-om, mioinozitol deluje na poboljšanje sazrevanja ovocita i do poboljšane fertilnosti. Skorija istraživanja ukazuju da mioinozitol može biti efikasan u tretmanu sindroma policističnih jajnika, uključujući i insulinsku rezistenciju, hiperandrogenizam i oligomenoreju.

Melatonin je hormon koji izlučuje epifiza (pinealna žlezda) i ima ključnu ulogu u regulaciji cirkadijalnog ritma ciklusa spavanja i budnog stanja.
Međutim, skorašnje studije ukazuju na vezu između suplementacije melatonina i povećanja plodnosti kod žena. Jedan od razloga je to što melatonin pomaže u vremenskoj kontroli oslobađanja ženskih polnih hormona.

Folna kiselina je vitamin i naučno je dokazano da utiče na poboljšanje kvaliteta jajnih ćelija kod žena koje prolaze IVF tretmane (primena lekova za stimulaciju ovulacije, monitoring mesečnih ciklusa, prikupljanje jajnih ćelija, njihovo spajanje sa muškim polnim ćelijama, što rezultira stvaranjem embriona i njegovim plasiranjem u matericu).

Komentari