NOVI DOKAZI O DELOVANJU AHCC-a KOD TUMORA I HPV INFEKCIJE

09.08.2016 | Časopis Magično bilje - Broj 133 | Pregleda: 1301 | Autor: | 0

Naš saradnik, ass. mr sci. med. Nebojša Zečević, specijalista ginekologije i akušerstva, sa Kongresa u Saporou, ostrvo Hokaido
Svake godine japanska kompanija “Amino up Chemical” organizuje u Saporou (gradu na najsevernijem japanskom ostrvu Hokaido) kongres na kome stručnjaci iz Japana i sveta izlažu svoja najnovija saznanja o delovanju dijetetskih suplemenata koje proizvodi ova Kompanija, a pre svega o AHCC-u , Perili i Oligonolu. Na ovogodišnjem Kongresu 10. i 11. jula bila je istaknuta i zastava Srbije, jer su i predstavnici Magičnog bilja bili pozvani da prisustvuju i upoznaju se sa rezultatima najnovijih istraživanja.
Ovogodišnji međunarodni Dvadeset i četvrti kongres nutritivne i integrativne medicine okupio je oko 400 učesnika, 230 iz Japana i 170 iz oko 30 zemalja sveta. Čelni ljudi “Amino up Chemical-a”, predsedavajući Ken-iči Kosuna i predsednik Hajime Fudži, zajedno sa radnim i istraživačkim timom visokog elana i sposobnosti, sa izuzetnom pažnjom i poštovanjem ugostili su pozvane. Pre početka Kongresa gosti su imali prilike da vide poslovne, laboratorijske i proizvodne kapacitete ove biotehnološke Kompanije, koja postoji trideset godina, a čiji je jedan od proizvoda - AHCC među najprodavanijima u Japanu i SAD. Svi njihovi bioaktivni proizvodi poduprti su naučnom evidencijom i svi su patentirani. Kompanija sarađuje sa preko 80 visokorangiranih univerziteta, bolnica i istraživačkih instituta širom sveta. U Kompaniji se trude da njihovi proizvodi budu bezbedni, kvalitetni i efikasni, kako bi pomogli ljudima i unapredili društvo. Geslo Kompanije je: “Osnažimo život snagom prirode”.
Izlaganja profesora i doktora na Kongresu praćena su sa izuzetnom pažnjom, a posle svakog predavanja razvijala se zanimljiva diskusija. U ovom i narednim brojevima Magičnog bilja informisaćemo naše čitaoce o saznanjima sa ovog Kongresa.
Veliku pažnju prisutnih izazvalo je predavanje “Hrana i dijetetski suplementi prilikom tretmana kancera: Aktuelna situacija u Americi” dr Geri Denga, mikrobiologa i imunologa, direktora Službe integrativne medicine u čuvenom njujorškom kliničkom centru “Memorial Sloan Kettering Cancer”. Ovoj bolnici, osnovanoj još 1884, US News & World Report već 25 godina dodeljuje priznanje “Najbolja bolnica” (“The best hospital”) za tretman kancera. Njihov moto je: “Kancer je pametan, ali vaš imunski sistem je pametniji”. Jedinstven prilaz lečenju - od imunoterapije i hirurgije do integrativne medicine ovu bolnicu čini posebnom ne samo u SAD, već i u čitavom svetu.
“Najčešće pitanje među američkim pacijentima obolelim od raka jeste kako se hraniti”, istakao je dr Deng i objasnio da je donedavno onkologija naglašavala važnost ishrane kako bi pacijent održao težinu i da bi se suzbio gubitak težine (takozvana kaheksija). Međutim, po najnovijim saznanjima, način ishrane igra vrlo važnu ulogu u oblikovanju mikro-sredine, gde ćelije raka žive, i tako znatno utiče na njihovo ponašanje. Prava ishrana može značajno da doprinese boljem ishodu kod pacijenata. Ono što je posebno interesantno je da američki lekari u borbi protiv ove opake bolesti razvijaju tzv. personalizovanu medicinu, koja vodi računa o neponovljim kvalitetima svakog ljudskog bića i čija se priroda ne mora poklapati sa opštim i standardizovanim znanjima o bolesti. U slučaju ishrane, istakao je dr Deng, stručnjaci su usredsredili svoje napore da otkriju hranu koja najviše odgovara genomu pacijenta. “Pacijenti najčešće pitaju lekare koje dijetetske suplemente mogu da upotrebe da bi ojačali svoje telo, unapredili imuno sistem i sprečili rast kancera. Odgovor nije lak, jer u zavisnosti od stepena razvoja bolesti neki im suplementi mogu pomoći, a neki ne”, konstatovao je dr Deng i posebno se osvrnuo na dijetetske suplemente koji su najrelevantniji u tretmanu kancera, a to su imunomodulatori od pečuraka, anti-inflamatori, probiotici i fitoestrogeni koji mogu da spreče razvoj kancera.
“Dodavanje nutritivnih suplemenata ishrani pacijenata sa malignomima još uvek je daleko od formiranog protokola, jer svaki pojedinačni tumorski proces ima svoju nezavisnu biologiju, koja je čak nezavisna i od organizma samog domaćina”, zaključuje dr Deng i potvrđuje staro medicinsko pravilo da je najteže i najneizvesnije lečiti bolesti kojima se do kraja ne zna pravi uzrok. To je upravo slučaj sa malignomima.
Potpuno je jasno da se borba protiv tumora u budućnosti neće vršiti samo na polju hirurgije i hemioterapije, već pre svega na prevenciji i pravilnoj ishrani, kao i celokupnom načinu života, kao i genskoj terapiji. U otkrivanju faktora rizika za malignome najprostija formula bi bila: previše kalorija, mnogo hemikalija, manje hranljivih materija i manje unutrašnjeg mira uslovljavaju oslabljen metabolozam, dobitak na težini, smanjen imunitet. Sama restrikcija masti ili ugljenih hidrata u ishrani neće dovesti do željenog efekta. Potrebno je da se očiste hemikalije (kojima smo okruženi svakodnevno), dodaju nutrijenti, i da se razvije unutrašnji osećaj sreće.
Kako dovesti organizam do pravilnog balansa i tzv. antikancer ishrane težnja je istraživača i nutricionista iz celog sveta.
Raniji radikalni pristupi, kao što su potpuna obustava unosa energetske hrane, poput Brojsove dijete, koja je trebalo da organizam napadnut kancerom navede da u uslovima gladovanja “prepozna” tumor kao višak i da ga eleminiše, ipak i pored velikih očekivanja nije potvrđena u velikim, ozbiljnim studijama. Zato je terapija imunostimulatorima, iako ne jedina, sasvim opravdana, kako u prevenciji tako i kao dodatak konvencionalnom lečenju malignih procesa.
Među brojnim radovima o kliničkim efektima primene AHCC-a kod HPV infekcije, najviše pažnje izazvalo je izlaganje američke doktorke Džudit Smit (Judith Smith) iz Hjustona, kao i dr Kensuke Miki iz Japana, koje su govorile o značaju dnevne preventivne doze od jedan gram AHCC-a koja smanjuje mogućnost pojave HPV infekcije, čak i njene potpune eradikacije (iščezavanja). Naglašena je uloga IgA antitela, čijom pojačanom produkcijom se ostvaruje ovaj efekat. “Naime, i ranije je bilo poznato delovanje AHCC-a na smanjenje aktivnosti HPV (humani papiloma virus), ali u najnovijim radovima stižu nam saznanja da dugotrajna prmena AHCC-a, i u odgovarajućim dozama, može da dovede i do potpunog iščezavanja ovog virusa iz organizma žene”, naglasile su doktorke i zaključile: “Najnovijim istraživanjima samo je apostrofirana već potvrđena uloga i značaj AHCC-a u terapiji pacijentkinja sa genitalnim kondiloma i HPV infekcijom.”

Komentari (0)

Ostavite komentar

Magično bilje prodavnica

Ulogujte se Registracija

NOVI BROJ ČASOPISA

NOVI BROJ ČASOPISA 182

Pratite nas

Magično bilje na Facebook Magično bilje na YouTube Magično bilje na LinkedIn Magično bilje na Instagram

Sadržaj časopisa - broj 133

4. Klinika Magičnog bilja:
dr Tatjana Mraović, dijetolog
Pomodarstvo je najveći neprijatelj zdrave ishrane
6. Moja teška životna borba: Dejan Petrović, čuveni trubač
Sa 132 kg smšao sam na 95 
8.  Lubenica čuva srce i krvotok
10. Zdrav život poznatih:      Nataša Ilić Jovanović, voditeljka 
Posle tumora na  pljuvačnoj žlezdi svako veče pijem čaj od matičnjaka 
12. Ruska narodna medicina: Galina Konev
Recepti čuvene babuške
16. Antijunak zdravog života: Boško Jakšić, novinar, kolumnista 
San, smeh, đumbir i med
19. Tajne kinekih travara
23. Novi dokazi o delovanju AHCC-a kod tumora i HPV infekcije
26. Na imanju Korada Rodija, vlasnika najvećeg antičkog maslinjaka u Italiji:
U najstarijem maslinjaku na svetu
30. Uništite štetočine đubrivom od koprive, rastavića i gaveza  
32. Ivo Andrić među biljkama (3)  
Čovek nije cvet, ali nema lepšeg cveta od jedrih devojačkih usana  
34. Dr Marija Janković Selaković, EU licencirani farmaceut: 
Znaci da vam nedostaje kalijum-hlorid 
54. Biljke koje oduševljavaju matematičare

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem