UMESTO RANISANA ZDRAV ŽELUDAC

10.10.2019 | Časopis Magično bilje - Broj 171 | Pregleda: 980 | Autor: | 0

Milka Raičević, nutricionista, otkriva nam koje namirnice i kombinacije treba da koristimo da bismo izbegli teške simptome oštećenja sluzokože želuca, gorušicu, čir i bolove


Lekovi za želudac ranitidin i ranisan povučeni su sa tržišta u Srbiji, ali i u drugim zemljama, prema preporuci Evropske agencije za lekove (EMA), zbog sumnje u neispravnost aktivne supstance ranitidin, proizvođača „Saraca Laboratories Ltd.” Proverama u Evropi ustanovljeno je da ova supstanca sadrži N-nitrozodimetilamin (NDMA), koji može da bude kancerogen.
Dva proizvođača - „Hemofarm” i „Aktavis”, obavestila su Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije da dobrovoljno povlače sa tržišta lekove koji sadrže ranitidin. Obe farmaceutske kuće kao razlog su navele sumnju u kvalitet aktivne supstance, proizvođača „Saraca Laboratories”, koji pogone ima u Indiji.
Ipak, postoje prirodna sredstva koja nemaju štetna dejstva, a mogu mnogo da pomognu kod ovih simptoma. Milka Raičević, nutricionista i predsednica udruženja Svi na vagu otkriva nam koje namirnice i kombinacije treba da koristimo da bismo izbegli teške simptome oštećenja sluzokože, gorušicu, čir i bolove u želucu.
- Da bi ublažili ove simptome, preporučuje se da se koriste sok od brusnice, prirodno jabukovo sirće, sok od šargarepe, đumbir, zeleni čaj, ananas i origano. Sok od kupusa je itekako delotvoran, jer sadrži U vitamin i pomaže zaštiti sluzokože želuca. I hrana bogata vitaminom A je izuzetno bitna jer, isto tako, oblaže sluzokožu i olakšava varenje. Zato je dobro jesti krompir, ali krompir u ljusci, kao i zelenu salatu koja omogućava zdravo varenje i zdrav san - priča Milka Raičević.

Pročitajte više u 171. broju Magičnog bilja

Komentari (0)

Ostavite komentar

Magično bilje prodavnica

Ulogujte se Registracija

NOVI BROJ ČASOPISA

NOVI BROJ ČASOPISA 180

Pratite nas

Magično bilje na Facebook Magično bilje na YouTube Magično bilje na LinkedIn Magično bilje na Instagram

Sadržaj časopisa - broj 171


Prof. dr Vladimir Nikolajevič Višnjev, fitoterapeut: KAKO ZAŠTITI SRCE

 Kanal Bobana i Aleksandra Almažana iz Paraćina najbolji kulinarski kanal u regionu: SRPSKA KUHINJA IZ ŠUME ZA KOJOM LUDUJE CEO SVET

6 PRIRODNIH ZAMENA ZA ANALGETIKE

 Milica Makić iz Kovina oseća se odlično: UZ ENDONORM TSH I FT4 U GRANICAMA NORMALE

CRNI KIM, NAJVEĆI PRIJATELJ STOMAKA

IMATE MANJAK  ESTROGENA? EVO KAKO DA GA POVEĆATE

Milka Raičević, nutricionista: UMESTO RANISANA ZDRAV ŽELUDAC

DIJETA SA KAČAMAKOM

Slobodan Brkić iz Rogatice: I ZA KRONOVU BOLEST  POSTOJI LEKOVITA TRAVKA

HRANITE SE PREMA BIORITMU

 

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem