ČAGA - suvi vodeni ekstrakt sibirske čage u prahu 100gr

Cena: 5960 RSD

Šifra: 88866

Proizvod je ubačen u korpu


Dostupnost proizvoda po prodavnicama:

Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace)

Da

Brankova 16

Da

Delovanje: Od davnina je poštovana u ruskoj narodnoj medicini jer se smatra da ona najbolje utiče na celokupan metabolizam i vrhunski je antioksidans. Uništava kancerogene ćelije, pri čemu ne dira zdrave.

Upotreba: Pola kafene kašičice (1g)  dodati u 200 ml hladne ili vruće vode, dobro promešati. Uzimati dva puta dnevno u toku jela; dužina primene 3-4 nedelje.

Sastav: Vodeni suvi ekstrakt sibirske čage osušen liofilizacijom.

Zemlja porekla: Rusija

Pakovanje: 100 g 

Upozorenja i ograničenja upotrebe: Proizvod je namenjen odraslim osobama i ne smeju ga koristiti osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka. Ne preporučuje se primena u toku trudnoće i dojenja. Pre upotrebe ovog proizvoda obavezno se konsultujte sa lekarom.

 Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja RS : 9466/2021 od 22.08.2021. do 22.08.2026.

 

 

 

Opis proizvoda

SIBIRSKA ČAGA UNIŠTAVA GLJIVICE,  VIRUSE I TUMORE

    Čaga spada u grupu medicinskih gljiva - polipora (Inonotus obliquus). Za njenu popularnost najzaslužniji je Aleksandar Solženjicin, ruski disident i nobelovac koji je u svojoj knjizi Odeljenje za rak opisao kako se uz pomoć čage, parazitske gljive koja raste na brezi, izvukao iz kandži najteže bolesti i od poslednjeg stadijuma raka živeo još 55 godina.

    Istraživanja sprovedena u Rusiji su utvrdila da je čaga odličan adaptogen, imunomodulator (ojačava oslabljeni imunitet i smiruje prekomernu aktivnost), da uništava gljivice, viruse i tumore, bez obzira da li su maligni ili ne. Odavno je utvrđeno da uništava kandidu, za koju se u poslednje vreme tvrdi da je osnovni uzrok svih vrsta raka.

    U sebi sadrži antioksidante, melanin, beta glukane, betulin/betulinsku kiselinu. Čaga, zapravo, uzima ove supstance iz kore drveta i deponuje ih. U isto vreme izuzetno je moćna i izuzetno blaga. Njen najvredniji sastojak je betulinska kiselina koja normalizuje metabolizam i efikasno deluje na sve organe ljudskog organizma. Zbog velike količine melanina, za koji su ruski istraživači utvrdili da štiti od radioaktivnog dejstva, čaga je neprikosnovena kao zaštita od bilo koje vrste zračenja. Alge, jod i reiši sjajni su kao zaštita, ali čaga je daleko iznad njih po kapacitetima. Na primer, reiši sadrži 2% pigmenta melanina, a čaga čak 25%.

    Beta-glukan je modulator imunosistema, i ovaj deo čagine magične jednačine usmeren je na borbu protiv gljivica i raka. Beta-glukan je deo polisaharida koji je našem telu potreban da bi funkcionisalo kako treba. Nalazi se u algama, medicinskim gljivama, godži bobicama i astragulusu, na primer. Ovi osnovni šećeri retko se aktiviraju samo standardnim načinom ishrane, i zato je neophodno uvesti dodatke u obliku medicinskih gljiva i minerala.

    Čaga kao antioksidans znatno je iznad aronije, koja je čuveni antioksidans. Danas čaga zauzima prvo mesto na lestvici ORAC-a, koja meri nivo antioksidansa u životnim namirnicama.

     Ova moćna gljiva sprečava razvoj tumora i uništava kancerogene ćelije ne dirajući zdrave, zahvaljujući svojoj betulinskoj kiselini.

    Čaga je prihvatljiva u hemioterapiji kao dodatak konvencionalnim sredstvima, jer jača imunitet i ublažava nuspojave. Ruski naučnici razvili su sistem mikrokapsula koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i da deluju neposredno na žarište oboljenja.

      Izveštaji iz klinike u Vladivostoku govore o stopostotnom izlečenju od psorijaze, što nije čest slučaj kod ove bolesti.

    Čaga je moćno sredstvo protiv stresa kao uzročnika gotovo 90% svih bolesti. Svojevremeno je sovjetska vlada naredila svojim sportistima i astronautima da čagu koriste kao adaptogen za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti. Drevni narodi Azije koristili su je hiljadama godina za održavanje zdrave prirodne ravnoteže (či), verujući da podmlađuje, produžava život i jača telo.

    Čaga se koristiti i kao hrana, lagano prokuvana u prirodnoj supi sa dodatim povrćem, kao čaj koristi se i sušena, u prahu i kao ekstrakt. Kako god da se uzima, čaga pokazuje čudesne rezultate.

Vidi više:

Ruski nobelovac proslavio čagu: ČUVENA GLJIVA PRODUŽILA ŽIVOT ALEKSANDRU SOLŽENJICINU ZA 55 GODINA

I još pogledajte

ULJE GREJPFRUTA

960 RSD

MORINGA I MED

690 RSD

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem