RHODIOLA PLUS

Cena: 1500 RSD

Proizvod je ubačen u korpu

Delovanje: dodatak ishrani biljnog porekla. Povoljno deluje na ublažavanje simptoma svakodnevnog stresa, kao što su zamor, slabost, iscrpljenost, razdražljivost i blaga anksioznost. Može povoljno da deluje i na opšte stanje organizma i povećanje fizičkih i mentalnih sposobnosti.

Upotreba: 1-2 kapsule dnevno

Sastav: suvi ekstrakt korena arktičke ruže, suvi ekstrak ploda borovnice

Zemlja porekla: Srbija

Količina: 60 kapsula

 

Opis proizvoda

RODIOLA –  ČUDO IZ SIBIRA

- Povećava radnu sposobnost
- Štiti od depresije i štetnog dejstva slobodnih radikala
- Neutrališe posledice stresa
- Normalizuje menstrualni ciklus...

Biljka za pamet, sibirska ruža, zlatni koren i carska biljka, četiri su najčešća imena rodiole (Rhodiola rosea), još jedne u nizu „čarobnih” biljaka, o čijoj lekovitosti se poslednjih godina mnogo govori. Ipak, bolje upućeni znaju da je u prošlosti rodiola bila jedna od najtajanstvenijih i najcenjenijih lekovitih biljaka.
Verovalo se, naime, da će „dva veka biti dobrog zdravlja i sreće ko slučajno pronađe rodiolu”. Štaviše, poznavanje njenih staništa u Sibiru bilo je strogo čuvano i prenošeno je kao porodična tajna.

Tokom 20. veka, nauka je potvrdila njenu lekovitost, ali je i svrstala među adaptogene biljke koje na organizam deluju kompleksno.

Flavonoidi, kojima je rodiola bogata, na primer, jačaju imunitet, delotvorno se bore protiv slobodnih radikala i ublažavaju posledice stresa. Osim toga, ova biljka povećava biohemijski i funkcionalni potencijal organizma.
Lekovitost rodiole prvi je, 1961. godine, proučavao Georgij Vasiljev Krilov, ruski botaničar i taksonomičar, a potom je o njoj objavljeno više od sto osamdeset farmakoloških, fitohemijskih i kliničkih studija. Krilov je otkrio da koren ove biljke sadrži snažne adaptogene i da i ljude i životinje štiti od fizičkog i mentalnog stresa, otrova i prehlada, kao i da poboljšava raspoloženje i daje energiju i mentalnu oštrinu.

U još jednom istraživanju ruskih naučnika testirano je četrdeset žena sa problemom neplodnosti kao posledice amenoreje. Uzimale su rodiolu dva do tri puta dnevno tokom tri meseca. Opšte stanje pacijentkinja, na kraju istraživanja, bilo je daleko bolje - normalan menstrualni ciklus uspostavljen je kod dvadeset i pet žena, od kojih je jedanaest kasnije zatrudnelo.

Naknadna istraživanja u savremenoj medicini potvrdila su da rodiola podstiče i povećava radnu sposobnost, štiti organizam od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava bioelektričnu aktivnost mozga, podstiče pravilan rad štitne žlezde, oporavlja telo posle fizičkog napora, ublažava emotivan stres, sprečava aritmije, povećava količinu serotonina, čime utiče na raspoloženje i čak poboljšava spavanje.

I preko tri stotine studija pokazalo je da ova biljka blagotvorno utiče na stres, anksioznost, depresiju i da uzimanje ekstrata korena rodiole nema negativne efekte, za razliku od lekova protiv pomenutih poremećaja.
Kada uzmete ekstrat ove biljke, odmah osetite efekat.

Aktivni sastojci ove biljke imaju pozitivan uticaj na centralni nervni sistem, zbog čega su i koncentracija, fizičke i mentalne sposobnosti tela bolje. Može da bude od koristi tokom učenja i bavljenja sportom. Smanjuje mentalni umor i doprinosi boljem opštem stanju. Sa borovnicom, rodiola poboljšava mogućnost odbrane tela od bolesti, dok u isto vreme smanjuje stres i simptome koje izaziva stres.

I još pogledajte

NONI TEČNI KONCENTRAT

5900 RSD 5310 RSD

ASTAMAX

2990 RSD

PERGA U MEDU

1999 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem