MAITAKE EXTRACT KAPI dr Nanba

Cena: 9990 RSD

Šifra: D100

Proizvod je ubačen u korpu


Dostupnost proizvoda po prodavnicama:

Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace)

Da

Brankova 16

Da

Dejstvo: dijetetski proizvod, dodatak ishrani namenjen poboljšanju imnuniteta kod obolelih od kancera naročito jajnika, prostate i debelog creva.
Zemlja porekla: Japan
Sastav: zgušnjivač glicerin, voda, suvi ekstrakt gljive Maitake (Griffola frondosa) - MD frakcija.
Način upotrebe: Uzimati 15 kapi dnevno, sa vodom.
Upozorenje: Proizvod je namenjen odraslim osobama. Proizvod se ne sme koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda. Ne preporučuje se primena tokom trudnoće i dojenja. Ukoliko koristite neke lekove, posavetujte se sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda. U retkim slučajevima, gljiva može da dovede do alergijskih reakcija.
Količina: 30 ml

 

Opis proizvoda

  Dr Hiroaki Nanba, profesor emeritus Farmaceutskog fakulteta Kobe i prvi dobitnik Paulingove velike nagrade otkrio je da polisaharid u gljivi maitake i njena D-frakcija usporava rast ćelija karcinoma aktiviranjem imunoloških ćelija

 

Japanski proizvod
Zaustavite rast tumora i pojavu metastaza

 

 

Otkako je sredinom osamdesetih godina prošlog veka počeo uzgoj gljive maitake, ova legendarna i ukusna gljiva stekla je veliku popularnost među Japancima. Brojni mikolozi i farmakolozi razjasnili su njena lekovita svojstva, a snažno delovanje protiv tumora privuklo je mnoge istraživače. Za razliku od mnogih drugih ekstrakata pečurki koji moraju da se primaju intravenozno, maitake D-frakcija ima sposobnost da inhibira rast tumora i kada se daje oralno.
U tom kontekstu, sprovedeni su različiti testovi koji se bave usporavanjem rasta i metastazama karcinoma nakon operacije oralnom primenom gljive maitake. Klinička studija je pokazala da je D-frakcija ove gljive efikasna protiv karcinoma dojke, pluća, jetre, prostate i mozga. Testovi na ljudima i životinjama pokazuju sadejstvo sa hemoterapijom, istovremeno ublažavajući njene ozbiljne neželjene efekte. Važno je napomenuti da čak i među pečurkama maitake (Grifola frondosa) postoji mnogo sojeva, a neki sadrže vrlo malo beta glukana, aktivnog sastojka koji stimuliše imuni sistem. Od takvih sojeva maitake, D-frakcija se možda neće dobiti.

 Šta je, u stvari, D-frakcija?

Doktor Hiroaki Nanba, profesor emeritus Farmaceutskog fakulteta Kobe i gostujući profesor postdiplomske škole Univerziteta Kagošima otkrio je da polisaharid u gljivi maitake inhibira rast ćelija karcinoma aktiviranjem imunoloških ćelija. Ovoj supstanci dao je ime MD frakcija, a drugoj supstanci MKS frakcija, koja je efikasna za poboljšanje bolesti izazvanih lošim životnim navikama. Rezultati koje je dr Nanba dobio razjašnjavanjem struktura ovih supstanci i njihovih mehanizama rada, predstavljeni su u specijalizovanim naučnim časopisima i stekli su svetsku pažnju nakon što su saopšteni na akademskim konferencijama i predavanjima ne samo u Japanu, već i u SAD, Nemačkoj, Italiji, Južnoj Koreji i Kini. Kliničko ispitivanje faze II MD-frakcije sprovedeno je u Centru za rak Sloan Kettering-a uz finansijsku podršku vlade SAD i proverena je njena efikasnost. U onkološkoj bolnici Sulo-Icon-Kettering korišćena je MD-frakcija proizvedena u Japanu. Dostignuće je predstavljeno u Američkom društvu za kliničku onkologiju, a za ovo istraživanje dr Nanba je dobio nagradu Američkog udruženja za rak i postao prvi dobitnik Paulingove velike nagrade koju dodeljuje Memorijalna fondacija profesora Linusa Paulinga, dobitnika Nobelove nagrade u dve oblasti. Doktor Nanba je kasnije imenovan za počasnog direktora ove fondacije.

– Dugo sam bio angažovan u laboratorijskim istraživanjima gljive maitake. Otkrio sam prepoznatljiv polisaharid kojeg nema u drugim vrstama pečurki. Nazvao sam ga MD-frakcija – ističe dr Nanba.

Tokom svog predanog rada, dr Nanba ispitao je ukupno trideset i šest vrsta japanskih pečurki i pečurki iz drugih delova sveta na potencijalne antikancerogene efekte njihovog polisaharida, a maitake je pokazao najjači efekat. Polisaharid maitake je rafinisan u nekoliko frakcija nazvanih A, B, C i D, po redosledu njihove ekstrakcije. Poslednja dobijena, „D-frakcija“, pokazala je moćna antitumorska svojstva. Ekstrakcija je nazvana „MD-frakcija“, a M označava maitake. Ova MD-frakcija ima posebnu molekularnu strukturu koja se ne nalazi u drugim vrstama pečuraka i smatra se da pokazuje jače imunološke efekte. Neke potencijalne zdravstvene koristi MD-frakcije, povezane sa imunološkim sistemom, odnose se na inhibiciju rasta raka i metastaza, prevenciju bolesti i održavanje dobrog zdravlja. Prema studijama, ova frakcija maitake ima sposobnost da direktno pojača aktivnost ćelija prirodnih ubica (NK) i da promeni ćelije prekursora NK u aktivirane NK ćelije. Koristeći posebnu metodu ekstrakcije, ove frakcije gljive maitake koncentrovane su da bi se dobio standardizovan tečni ekstrakt polisaharida koji sadrži beta 1,6 i beta 1,3 glukan.

Velika moć MD frakcije na imuni sistem dokazana je u kliničkoj studiji u kojoj je učestvovalo ukupno sto šezdeset i pet pacijenata sa karcinomom u trećem ili četvrtom stadijumu kancera, starih od dvadeset i pet do šezdeset i pet godina, koji su uz hemoterapiju uzimali maitake. Regresija tumora, ili značajno poboljšanje simptoma, primećeno je kod jedanaest od petnaest pacijenata sa rakom dojke, dvanaest od osamnaest pacijenata sa rakom pluća i sedam od petnaest pacijenata sa rakom jetre. Ako se maitake uzimao zajedno sa hemoterapijom, ove stope poboljšale su se za 12-28%.

Kriterijumi za procenu efikasnosti utvrđuju se na sledeći način.
Pozitivan odgovor se definiše kao jedan od sledećih: 1) Ako se veličina tumora na CT ili magnetnoj rezonanci smanji ili ostane nepromenjena; 2) Ako se vrednost tumorske oznake smanjila; 3) Ako je preostali životni vek koji je naznačio lekar produžen više od četiri puta. Kao što se može videti u tabeli 1, ovi rezultati sugerišu da je maitake delovao kod raka dojke, pluća i jetre, ali je bio manje efikasan protiv karcinoma kostiju, želuca ili leukemije.
Razni neželjeni efekti hemoterapije, kao što su gubitak apetita, povraćanje, mučnina, gubitak kose i leukopenija (nedostatak belih krvnih zrnaca) poboljšali su se kod 90% pacijenata. Smanjenje bola takođe je prijavilo 83% pacijenata.Sprečavanje metastaza

 

Još jedno istraživanje ustanovilo je da li maitake može da inhibira stvaranje metastaza ćelija karcinoma. 

Ovaj test sproveden je na sledeći način: Karcinom jetre ubrizgan je u levu zadnju nožnu površinu miševa i podnožje stopala posle četrdeset i osam sati. Zatim je kontrolnoj grupi (A) data normalna hrana, grupi (B) 20% praha maitake i jedan mg/kg D-frakcije grupi (C) sa normalnom hranom. Sve tri grupe su praćene još trideset dana, a mikroskopom je prebrojan broj tumorskih metastaza u jetri. Rezultat je prikazan na slici tri. Primećeno je da je metastaze u jetri u 91,3% slučajeva sprečila D frakcija gljive maitake. Veruje se da su ćelije tumora prisutne u krvi i/ili limfi umrtvljene aktiviranim ćelijskim imuno-kompetentnim ćelijama.

Rezultat ovog testa na životinjama ukazuje da bi metastaze raka mogle da se smanje na manje od jedne desetine upotrebom maitake D-frakcije.Sinergijski efekat sa hemoterapijom

 

Maitake ne ubija ćelije raka direktno već stimuliše imuno kompetentne ćelije i pojačava njihovo delovanje protiv ćelija karcinoma. Hemoterapija bi trebalo da direktno ubija ćelije raka.


Šta je efikasnije u sprečavanju rasta karcinoma?

Evo nekoliko rezultata kliničkih istraživanja o ovom efektu. 

U studiji je korišćen mitomicin C (MMC), verovatno najpopularniji antibiotik koji se koristi za različite tretmane karcinoma, uprkos vrlo ozbiljnim neželjenim efektima. U ovom testu na životinjama, u miševe zaražene tumorom ubrizgani su ili samo D-frakcija maitake, ili samo MMC i D-frakcija i MMC zajedno. Kao što se može videti na trećoj slici, sama D-frakcija je pokazala superiornu inhibiciju rasta tumora u odnosu na MMC (oko 80% u odnosu na 45%). Kada su MMC i D-frakcija dati zajedno, smanjujući svaku dozu na pola, inhibicija tumora je pojačana (skoro 98%). Rezultat ukazuje na sinergijski efekat između MMC-a i maitakea, to jest, tumorske ćelije direktno napada antibiotik MMC, dok se imuni sistem aktivira D-frakcijom.
Hemoterapija je ponekad veoma štetna jer smanjuje imuni sistem pacijenata. Utvrđeno je da se mnogi pacijenti sa naprednim karcinomom oporavljaju od ozbiljnih neželjenih efekata izazvanih hemoterapijom uzimajući maitake D-frakciju (oralno) kao pomoćno sredstvo. Iz gornjih studija se čini da maitake i hemoterapija deluju zajedno, a maitake se pokazao dragocenim pomoćnim sredstvom u hemoterapijskom lečenju karcinoma.

 

Slučajevi koji vraćaju nadu

 Žena (56), rak jetre (hepatocelularni karcinom)Dijagnostikovan joj je u trećoj fazi sa serumskim bilirubinom od 3,5 mg/dl, albuminom od 2,8 g/aktiviranje protrombije od 48%. Posmatranjem oka, T-faktor je bio 3, N-faktor 1 i M-faktor 0. Dobila je transkatetersku arterijsku embolizaciju (TAE). Deset mililitara lipiodola, 15 mg ADM i 100 mg cisplatina (CDDP) primenjeni su injekcijom. 

Zatim se 200 mg 5-FU davalo oralno šezdeset dana uzastopno, ali nisu primećena poboljšanja. Počela je svakodnevno da uzima 55 mg tečnosti D-frakcije i 6 g tableta maitake. Posle izvesnog vremena, vrednost bilirubina bila je 2,7, a albumina 3,1. Sada joj je tumor dijagnostikovan u prvom stadijumu.


Žena (53), rak pluća (epidermoidni karcinom)
Dijagnostikovan je kao stadijum III-A prema TNM klasifikaciji od strane UICC (Unia Intern Contra Cancrum). Primenjeni su CDDP 80 mg/m, CPA 350 mg/m i ADM 50 mg/m. Međutim, odustala je od uzimanja ovih hemoterapija zbog ozbiljnih neželjenih efekata. Od tada je uzimala 100 mg/m etopozida sa 50 mg D-frakcije. Posle četrnaest meseci tumor je bio u prvom stadijumu.


Muškarac (44), tumor na mozgu
Ovo je primer efikasnog ispitivanja terapije D-frakcijom protiv tumora na mozgu. Pacijent je uzimao 100 mg D-frakcije svakog dana tokom četiri meseca, bez uzimanja bilo kakvih drugih lekova, uključujući hemoterapiju ili zračenje. U ovom slučaju, pacijent je pokazao veliko poboljšanje. Primio je hemoterapiju (CCNU) u četiri ciklusa, ali nije mogao da je prihvati zbog ozbiljnih neželjenih efekata i nije bio lečen četiri meseca pre početka primene maitake. Posle četiri meseca, otkako je počeo da uzima maitake, potvrđena je potpuna regresija žarišta tumora veličine jajeta.


Važno je napomenuti da je većina pacijenata tvrdila da se poboljšavaju ukupni simptomi, čak i kada nije primećena regresija tumora.

I još pogledajte

MORINGA I MED

690 RSD

ULJE GREJPFRUTA

960 RSD

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem