MANGOSTIN U PRAHU

Cena: 1790 RSD

Proizvod je ubačen u korpu

Delovanje: Prah mangostina je  20 do 30 puta jači antioksidans od većine voća i povrća koje svakodnevno konzumiramo. Pomaže kod artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja.

Upotreba: Sipati ravnu kafenu kašičicu u čašu vode ili dodati u sok ili čaj. Uobičajna dnevna doza je dve kašičice.

Sastav: Prah kore ploda mangostina.

Zemlja porekla: Indija

Pakovanje: 300 g

Opis proizvoda

OBNOVITE OŠTEĆENE ĆELIJE

 

Mnogi lekari ustanovili su da jedinstveni sastojci koji se nalaze u Prahu mangostina pomažu protiv artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja

 


Sirovi Prah mangostina, bogat antioksidansima, ima vrednost od 2510 ORAC jedinica, koji do sada nije otkriven u voću.
Mangostina je biljka jedinstvenog sastava, čiji je glavni aktivni princip ksanton. Postoji dvesta različitih ksantona, od kojih se četrdeset nalazi u Prahu mangostina. Ksantoni su flavonoidi koji imaju jak antioksidantni efekat, ali je ovo voće bogato i drugim antioksidantnim jedinjenjima, kao što su polifenoli, katehini, vitamin C i elaginska kiselina.

Istraživanjima antitumorskog delovanja obuhvaćeni su različiti ksantoni (alfa, beta, gama, garcinon E, 8-deoksigartanin, gartanin) i to na kulturama različitih tumorskih ćelija. Svi ispitivani ksantoni ispoljili su snažan antitumorski efekat već pri niskim koncentracijama.
Zanimljivo je i sinergijsko delovanje ksantona i hemoterapijskih sredstava, pri čemu deluju na prirodne ćelije-ubice (NK ćelije), koje su zadužene za napad i uklanjanje kancerogenih ćelija. Ovi ksantoni, kojih u mangostini ima mnogo više nego u bilo kojem drugom voću, imaju pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem i mogu da pomognu ćelijama oštećenim slobodnim radikalima. Ksantoni u Prahu mangostina usporavaju znakove starenja, suzbijaju degenerativna oboljenja i smanjuju mentalna i fizička oštećenja u telu.

Da je mangostina zaista izvanredno voće dokazuje i spektar tegoba koje ublažava. mangostina je blagi antidepresiv i analgetik, a sprečava i gubitak pamćenja koje se često javlja u trećoj životnoj dobi.
Bogato esencijalnim vitaminima i mineralima, ovaj prah je moćno oružje u borbi protiv upala, zamora i gojaznosti. Istraživanja pokazuju da Prah mangostina jača imunološki sistem, podiže raspoloženje, smanjuje vrtoglavice i jača oslabljene zglobove.

Mnogi lekari ustanovili su da jedinstveni sastojci, koji se nalaze u prahu ovog voća, pomažu protiv artritisa, dijabetesa, bakterijske i virusne infekcije, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja.
Preporučena dnevna doza je jedna do dve kafene kašike.

I još pogledajte

VIT D 3

949 RSD

ZINC SYNERGY

1049 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem