MANGOSTIN U PRAHU

Cena: 1790 RSD

Proizvod je ubačen u korpu

Delovanje: Prah mangostina je  20 do 30 puta jači antioksidans od većine voća i povrća koje svakodnevno konzumiramo. Pomaže kod artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja.

Upotreba: Sipati ravnu kafenu kašičicu u čašu vode ili dodati u sok ili čaj. Uobičajna dnevna doza je dve kašičice.

Sastav: Prah kore ploda mangostina.

Zemlja porekla: Indija

Pakovanje: 300 g

Opis proizvoda

OBNOVITE OŠTEĆENE ĆELIJE

 

Mnogi lekari ustanovili su da jedinstveni sastojci koji se nalaze u Prahu mangostina pomažu protiv artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja

 


Sirovi Prah mangostina, bogat antioksidansima, ima vrednost od 2510 ORAC jedinica, koji do sada nije otkriven u voću.
Mangostina je biljka jedinstvenog sastava, čiji je glavni aktivni princip ksanton. Postoji dvesta različitih ksantona, od kojih se četrdeset nalazi u Prahu mangostina. Ksantoni su flavonoidi koji imaju jak antioksidantni efekat, ali je ovo voće bogato i drugim antioksidantnim jedinjenjima, kao što su polifenoli, katehini, vitamin C i elaginska kiselina.

Istraživanjima antitumorskog delovanja obuhvaćeni su različiti ksantoni (alfa, beta, gama, garcinon E, 8-deoksigartanin, gartanin) i to na kulturama različitih tumorskih ćelija. Svi ispitivani ksantoni ispoljili su snažan antitumorski efekat već pri niskim koncentracijama.
Zanimljivo je i sinergijsko delovanje ksantona i hemoterapijskih sredstava, pri čemu deluju na prirodne ćelije-ubice (NK ćelije), koje su zadužene za napad i uklanjanje kancerogenih ćelija. Ovi ksantoni, kojih u mangostini ima mnogo više nego u bilo kojem drugom voću, imaju pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem i mogu da pomognu ćelijama oštećenim slobodnim radikalima. Ksantoni u Prahu mangostina usporavaju znakove starenja, suzbijaju degenerativna oboljenja i smanjuju mentalna i fizička oštećenja u telu.

Da je mangostina zaista izvanredno voće dokazuje i spektar tegoba koje ublažava. mangostina je blagi antidepresiv i analgetik, a sprečava i gubitak pamćenja koje se često javlja u trećoj životnoj dobi.
Bogato esencijalnim vitaminima i mineralima, ovaj prah je moćno oružje u borbi protiv upala, zamora i gojaznosti. Istraživanja pokazuju da Prah mangostina jača imunološki sistem, podiže raspoloženje, smanjuje vrtoglavice i jača oslabljene zglobove.

Mnogi lekari ustanovili su da jedinstveni sastojci, koji se nalaze u prahu ovog voća, pomažu protiv artritisa, dijabetesa, bakterijske i virusne infekcije, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja.
Preporučena dnevna doza je jedna do dve kafene kašike.

I još pogledajte

AMLA

1233 RSD

ANTIBIO POLIULJE

1999 RSD 1344 RSD

ARONIJA ORGANIK

1490 RSD

ARTEMISININ

3900 RSD 3360 RSD

ASTAMAX

2990 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net