MANUKA MED UMF 15+ (250 grama)

Cena: 6250 RSD

Proizvod je ubačen u korpu
Kategorija:

Delovanje: Dok sve druge vrste meda deluju peroksidno, u Manuka medu izražena je neperoksidna aktivnost koja potiče iz nektara cvetova manuka drveta i zaslužna je za antibakterijsko delovanje Manuka meda. Oznaka UMF potvrđuje postojanje specifične antibakterijske komponente i zaštićeni je znak antibakterijskog delovanja i kvaliteta.

Manuka med UMF 15+ savršen je borac protiv bakterija. Manuka med UMF 15+ može se koristiti u terapiji kožnih čireva, opekotina trećeg stepena, kao i za tretman tegoba disajnih puteva. Manuka med pokazao se delotvornim protiv hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Deluje na podizanje imuniteta. Smatra se efikasnim čak i protiv helikobaktera – uzroka većine čireva na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana i streptokoka koje su uzročnik bolnog grla.

Upotreba: dve do tri kašičice dnevno. Može se koristiti spolja.

Sastav: 100 posto čist novozelandski med

Zemlja porekla: Novi Zeland

Količina: 250 g

Opis proizvoda

MANUKA MED UMF 15+

MANUKA MED UMF 15+ DOKAZANO DELUJE PROTIV MNOŠTVA BAKTERIJA, ALI I PROTIV SINUSITISA I RINITISARetko koja vrsta meda uspela je da potakne toliko naučnika i laboratorija da se upuste u dugogodišnja istraživanja njegovog delovanja, kao što je to uspeo Manuka med. Jedan od njih nosi oznaku UMF 15+. Naučna istraživanja dokazala su njegovu delotvornost protiv niza zdravstvenih tegoba.

Zašto je Manuka UMF 15+ toliko moćan u tretmanu različitih bolesti? Dok sve vrste meda deluju peroksidno, u Manuka medu izražena je neperoksidna aktivnost koja potiče iz nektara cvetova manuka drveta i zaslužna je za njegovo visoko antibakterijsko delovanje.
Sadrži enzim koji dovodi do pretvaranja jedne vrste ketona dihidroksiacetona u metilglioksal  (MGO) koji je glavna antibakterijska komponenta u Manuka medu.

Mnogi su potvrdili efikasnost tretmana rana Manuka medom, među njima i prof. Rouz Kuper sa Instituta Kardif u Velsu, koji je dokazao da Manuka med sprečava pričvršćivanje bakterija na tkivo, što se nužno događa u procesu infekcije. Dalje, manuka med čini MRSU osetljivijom na neke antibiotike, poput  oksacilina.
Prema rezultatima kliničkih ispitivanja, Manuka med UMF 15+ može se koristiti u terapiji kožnih čireva, opekotina trećeg stepena, kao i za tretman tegoba disajnih puteva. Manuka med pokazao se delotvornim protiv hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Naravno, deluje na podizanje imuniteta. Smatra se efikasnim čak i protiv helikobaktera – uzroka većine čireva na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana i streptokoka koje su uzročnik bolnog grla.

U nekim naučnim radovima, koji su objavljeni u Medical Journal of Australia, dokazano je da je Manuka med UMF 15 efikasan i u borbi protiv anemije.

I još pogledajte

MED SA ĐUMBIROM

1999 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem