POMORANDŽA PROTIV DEMENCIJE

12.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 3711 | Autor: | 0

Vitamin C rastapa štetne belančevine u mozguŠvedski istraživači au utvrdili da vitamin C može da pomogne u zaustavljanju nakupljanja toksičnih proteina koji se, u mozgu obolelih, pretvaraju u štetni plak. Istraživači univerziteta Lund se nadaju da će njihovo otkriće moći da pomogne u usporavanju bolesti kod već obolelih.
'Kada smo moždano tkivo miševa obolelih od Alzheimerove bolesti tretirali vitaminom C, primetili smo otapanje agregata otrovne belančevine. Iako je ideja o pozitivnom učinku vitamina C na Alzheimerovu bolest kontroverzna, dobra je vest da naši rezultati otvaraju nove mogućnosti za istraživanje pomenutog vitamina i njegovih mogućnosti', pojašnjava vodja istraživanja dr Katrin Mani.
Zanimljivo je da vitamin C ne mora nužno dobiti iz svežeg voća. Tokom ovog istraživanja korišćen je vitamin C iz ceđenog soka koji je bio u frižideru preko noći.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem