HITLER IMAO MANIČNO-DEPRESIVNI POREMEĆAJ

26.08.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2356 | Autor: | 0

Firer je uzimao 80 supstanci: otrov za pacove, amfetamine, bikovu spermu, morfijum, kokain ...


Prema informacijama iz najnovijeg dokumentarnog filma Nešenel džiografika, Hitler je bio manijakalno-depresivni hipohondar, deformisanih genitalija, a iz njegovog zdravstvenog kartona se vidi da je dnevno koristio i po 80 najrazličitijih supstanci, uključujući otrov za pacove, amfetamine, bikovu spermu i morfijum. Pored toga, ušmrkavao je kokain u prahu kako bi „pročistio sinuse i smirio grlo“, a u oči je sipao kapljice sa 10 procenata kokaina.
Film je baziran na nedavno otkrivenim podacima i pismima ličnog Hitlerovog lekara, dr Teodora Morela.
U očajničkom pokušaju da svojim sledbenicama pokaže da je primer muškosti, nemački lider svakodnevno je trpao u sebe lekove i druge supstance, što mnogi lekari i istoričari smatraju navikom koja ga je od egomanijaka pretvorila u sadističkog masovnog ubicu.
- Ne radi se o tome da li je Hitler bio zavisnik od amfetamina ili ne, nego o tome da je imao bipolarni poremećaj, a da su amfetamini još više pogoršavali njegovo stanje - kaže psihijatar Nasir Gaemi.
Prema pisanju Ajriš mirora, brojna pisma i medicinski nalazi o Hitleru do kojih je došla američka vojska posle rata, objavljeni su u SAD. Među njima su i intervjui sa šest Firerovih lekara, uključujući dr Morela, koji je bio njegov lični lekar devet godina.
Izveštaj sa oznakom tajnosti, na 47 strana, govori o tome kako je Hitler imao hronični ekcem, stomačne grčeve i nadutost stomaka. Niko nije mogao da ga oslobodi muka, sve dok mu dr Morel nije prepisao žive bakterije koje su ublažile grčeve u stomaku.
Ova otkrića navela su neke istoričare na spekulacije da li je na Hitlerovo ekstremne i pogrešne poteze u vođenju rata uticala činjenica da je bio zavisnik od lekova.
Međutim, ima i onih koji smatraju da su to samo izgovori i pokušaji da se na neki način opravda njegovo ponašanje.
- Samo 48 sati pre smrti Hitler je izdiktirao testament, pri čemu je bio potpuno lucidan i svestan. Njegove mentalne sposobnosti bile su normalne - tvrdi Hans-Joakim Nojman, autor knjige „Da li je Hitler bio bolestan?“
- Jevreji nisu zbrisani zato što je Hitler bio bolestan, nego zato što je većina Nemaca sledila njegove odluke. Hitler je uvek znao šta radi - dodaje Nojman.
Dr Morel je u svojoj ordinaciji držao ulje za čišćenje oružja koje je zabranjeno za ljudsku upotrebu i pilule protiv gasova u stomaku spravljene od otrova za pacove. Neke kolege su ga zvale „šarlatanom“, „majstorom za injekcije“, „nadrilekarom“, dok su ga drugi zbog njegovih spornih metoda lečenja smatrali „dvostrukim agentom“ koji je, zapravo, pokušavao da otruje Hitlera, ne bi li ovaj postao toliko disfunkcionalan kako ne bi mogao da ostvari što je naumio.
Hitler je primao injekcije sa ekstraktom prostate ili testisa mladih bikova kako bi pojačao libido i mogao da zadovolji svoju znatno mlađu ljubavnicu.

Povezane vesti

15.01.2019 | AKTUELNO

ASTRO BAŠTA

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem