KOJA HRANA UBIJA ŽELJU ZA SEKSOM?

25.06.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1571 | Autor: | 0

Izbegavajte sireve, gazirana pića, veštačke zaslađivače, mesne prerađevine...

Namirnice koje na prvi pogled deluju bezazleno ipak štete seksualnom životu. Zato ako želite vrelu noć u krevetu ne posežite za ovim zalogajima.
Sir
Većina sireva su napravljeni od kravljeg mleka koje se tretira antibioticima i hormonima rasta. Prevelika konzumacija mlečnih proizvoda povećava izloženost toksinima, što utiče na prirodno lučenje hormona, uključujući estrogen, progesteron i testosteron. Akumulacija hormona koji dolaze iz okoline i hrane, može dovesti do seksualne disfunkcije i čestih promena raspoloženja.

Gazirana pića
U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba, a čiji su rezultati objavljeni u "The New England Journal od Medicine", došlo se do zaključka da kozumiranje zaslađenih gaziranih pića može da utiče na gene koji izazivaju povećanje telesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posledica prekomernog pijenja "slatkog otrova". Svi ovi zdravstveni problemi rezultiraju i lošim libidom.

Veštački zaslađivači
Ukoliko pokušavate da izgubite kilograme i jedete dijetalnu hranu koja sadrži veštačke zaslađivače, postoji velika šansa da unosite aspartam. Ovaj sastojak može smanjiti nivo serotonina i izazvati glavobolje, depresiju, razdražljivost, napad anksioznosti i nesanicu. Serotonin se smatra hormonom sreće i bez njega raspoloženje i libido imaju tendenciju pada. Dokazano je da aspartam može da utiče na neurotransmiter dopamin, koji je potreban za normalno seksualno ponašanje. Zbog toga treba uzimati samo prirodne zaslađivače poput meda.

Prerađevine
Prerađevine su pune natrijuma, nekvalitetnih proizvoda i veštačkih aditiva. Preteran unos natrijuma i mali unos kalijuma dovodi do povišenog krvnog pritiska, koji smanjuje dotok krvi do polnih organa. Adekvatna cirkulacija je potrebna da polni organi normalno i efikasno funkcionišu tokom seksa.

Čips i grickalice
Nisu samo trans-masne kiseline ono što treba izbegavati, tu su i ulja koja sadrže slobodne radikale. Ova kombinacija loših masti dovodi do oštećenja tkiva i ćelija i ometa regulaciju polnih hormona.

Monosodium glutamat ili MSG
Monosodium glutamat se koristi kao aditiv u pakovanoj hrani i u restoranima, kako bi se istakao određeni ukus. Iako doprinosi boljem ukusu, MSG ima i neželjene efekte. Medicinski eksperti kažu da MSG može dovesti do depresije, kognitivnih i kardiovaskularnih problema. Loše stanje mozga i depresija dovode do pada libida.

Kafa
Šolja jutarnje kafe poboljšava raspoloženje, ali oni koji redovno piju kafu su u opasnosti od oštećenja nadbubrežne žlezde, koja luči određene hormone stresa. Vremenom, ukoliko ona ne funkcioniše normalno, to negativno utiče i na polne hormone.

Ulja
Nekvalitetna ulja su veoma štetna za parove koji žele dete. Ulja se u organizam unose u različitim formama, neka su korisna, a neka treba izbegavati. Nekvalitetna ulja poput uljane repice i drugih prerađenih biljnih ulja sklona su oksidaciji, zbog čega se stvaraju štetni slobodni radikali u organizmu. Smanjenje oksidativnog stresa izbacivanjem ovih masti je važno u zaštiti ženskog reproduktivnog sistema, a time se povećava i sposobnost začeća.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem