OBLOZI SA SOKOM LIŠĆA FIKUSA PROTIV HEMOROIDA

02.09.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 2133 | Autor: | 0

Omiljena sobna biljka tonizuje, otklanja zapaljenje i smanjuje bol


Fikus je sobna biljka koja je prepoznatljiva po svojim velikim zelenim listovima. Zavisno od vrste, neke imaju i šatirano lišće - zeleno sa krem belim.
Ova biljka je otrovna za jelo, ali je veoma dobra u lečenju hemoroida. Iscedite sok iz svežeg lišća fikusa i stavljajte preko noći obloge na bolne hemoroide. Kura traje 10 dana. Fikus tonizuje, otklanja zapaljenje i smanjuje bol.
Fikus potiče iz tropskih predela Azije. Poznato je mnogo vrsti ovoga sobnog cveta, od koje se mnoge koriste i kao bonsai.
Kod održavanja i brige oko fikusa bitne su dve stvari: obezbediti dovoljnu toplotu i dovoljnu vlagu. Što se tiče temperature on treba da bude na hladnoći koja ne prelazi manje od 10 °C, a što se tiče maksimalne temperature fikus može izdržati jako visoke temperature, ali pod uslovom da ima dovoljnu količinu vode. Voli vlažnu zemlju, što se postiže sadnjom da u posudu u koju se najpre stavi malo peska, pa onda humus. I u posudu ispod cakcije može se staviti malo peska da voda koja iscuri lagano isparava - tako se postiže željena vlažnost vazduha. Ukoliko listovi žute, to je znak da je biljka premalo zalivana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem