ZA BOLJI RAD - BILJKE U KANCELARIJI

17.09.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1337 | Autor: | 0

Zelenilo u ofisu povećava produktivnost, koncentraciju i zadovoljstvo radnika za15%


Istraživanja su pokazala da postavljanje biljaka u spartansku radnu sredinu povećava produktivnost radnika za 15 odsto.
Koncentracija radnika i njihovo zadovoljstvo na radnom mestu povećavaju se zajedno sa pročišćavanjem vazduha, kažu psiholozi. Listovi apsorbuju zagađenje, prašinu i insekte iz vazduha.
Istraživači sa univerziteta u Kardifu analizirali su kancelarije dve velike komercijalne firme u Velikoj Britaniji I Holandiji. Posle unošenja biljaka, produktivnost se povećala za 15 % u roku od tri meseca, stoji u rezultatima objavljenim u stručnom časopisu Journal of Experimental Psychology.
- Ozeljenjena radna atmosfera pruža više uživanja zaposlenima, utiče na poboljšanje koncentracije i produktivnosti, za razliku od kancelarija u kojima nema biljaka. Naše istraživanje pokazuje da se investiranje u biljke na radnom mestu višestruko isplati. To je suprotnom dosadašnjoj biznis filozofiji da čist radni sto obezbeđuje bolje rezultate – objašnjava dr Krejg Najt, sa univerziteta Ekseter, koji je učestvovao u studiji, i dodaje:
- Neke studije pokazuju i da prijatna atmosfera sa većim brojem saksijskih biljaka smanjuje broj radnih dana uzetnih za bolovanja zaposlenih.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem