TRI SASTOJKA PROTIV RAKA

17.07.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 2198 | Autor: | 0

Dr Kerolin Anderson tvrdi da kurkuma, maslinovo ulje i biber garantuju život bez kancera


- Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala od kurkume, tvrdi američka doktorka, Kerolin Anderson (na slici)a, reč je o smesi tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako objašnjava dr Andersen, nastala na osnovu dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson tvrdi da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.
Recept:
Pomešajte četvrtinu čajne kašičice kurkume sa pola čajne kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg mlevenog crnog bibera. Možete ovu smesu konzumirati samu, ili je dodati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.
“Sva moć leži u kurkumi. To je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove protivupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji nijedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koje izazivaju ovaj efekt nazivaju se kurkumin“, objašnjava dr Anderson.
Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava mnoge vrste raka, kao što je kancer debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se teško razgrađuje u probavnom sistemu. Zbog toga je idealno koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava delotvornost kurkume za čak 200 posto.
Anderson je još naglasila da je za uspešnu prevenciju raka, ali i uništavanje njegovih ćelija ako se već pojavio, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite je što će češće moguće” savetuje Anderson i dodaje kako ova smesa nema nuspojava.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem