HLADNE NOGE I RUKE MOGU BITI ZNAK OZBILJNIH OBOLJENJA

16.10.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 923 | Autor: | 0

Prekontrolišite nivo gvožđa i šećera i hormone tiroide!

Do hladnih ruku, a naročito nogu dolazi usled procesa pomoću kojeg organizam održava temperaturu vitalnih organa. Međutim, događa li vam se često da su noge i ruke hladne, to može biti znak neke od ozbiljnijih zdravstvenih tegoba.

Anemija
Osećate li pored hladnih ruku i druge simptome poput umora, glavobolje i malaksalosti, proverite nivo gvožđa u krvi. Gvožđe je glavni sastojak hemoglobina, molekula koje prenose kiseonik u krv i daju joj crvenu boju.

Dijabetes
Hladnoća kao i trnci u dlanovima i stopalima mogu biti prvi znaci dijabetesa. Dijabetes ostavlja posledice na krvotok, kao i na nervni sistem, pa je često praćen ovim pojavama. Stalno ste žedni, puno jedete, a ne gojite se ili mršavite, obavezno kontrolišite nivo šećera u krvi.

Tiroida
Hipotireoidizam ili usporen rad štitne žlezde, dovodi do usporavanja metabolizma, a često je popraćen hladnim ekstremitetima ili osećajem hladnoće. Umor, letargija, pospanost, usporenost govora i pokreta kao i nepodnošenje visokih temperatura jasni su simptomi ovog poremećaja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem