KOLIKO DUGO MOŽETE DA SEDITE PREKRŠTENIH NOGU...

05.11.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 486 | Autor: | 0

...a da ne ugrozite cirkulaciju


Zdravstveni stručnjaci godinama nas upozoravaju da sedenje s prekrštenim nogama šteti zdravlju, kako krvnim sudovima tako i leđima, i da pogoduje nastanku celulita, ali novo istraživanje ukazuje da je ovaj položaj nije toliko štetan koliko se mislilo, prenosi BBC.
Naučnici su analizirali podatke istraživanja čija je tema bilo pronalaženje razloga nastanka varikoznih vena, oštećenja nerava i visokog krvnog pritiska, i došli su do zaključka da sedenje s prekrštenim nogama ne izaziva ove zdravstvene probleme, ali samo ako ne sedite dok vam noge ne utrnu.
Naime, predugo sedenje u bilo kojem položaju može da izazove otupljenje živaca zbog čega u nogama nastaje osećaj trnjenja.
U vezi dileme šta onda izaziva varikozne vene, stručnjaci imaju podeljena mišljenja – jedni tvrde da 'krivica' najviše leži u genetici, dok drugi kažu da predugo sedenje s prekrštenim nogama ipak može da izazove oštećenje vena.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem