PETAO VRAĆA TELO U RAVNOTEŽU

AKTUELNO | Pregleda: 855 | Autor:

Vežba „Zlatni petao stoji na jednoj nozi“ jednostavan je način da sprečite ozbiljna oboljenja

Kada se bolest razvija, stručnjaci traicionalne kineske medicine veruju da je u pitanju poremećaj ravnoteže između elemenata jina i janga, odnosno da su izgubljene veze i harmonija, između unutrašnjih organa.
U arsenalu kineske medicine postoji jednostavan i efikasan način, koji se zove vežba „Zlatni petao stoji na jednoj nozi“.
Izvođenje ove vežbe pomaže da se fokusirate i izbavite od rasejanosti. Krv se spušta u oblast donjih ekstrimiteta, što ima pozitivan efekat kod hipertonije, dijabetesa, osteoporoze, radikulitisa, kod simptoma atrofije malog mozga i drugih oboljenja.
Ova vežba je, takođe, efikasna kod glavobolja, vrtoglavica, zujanja u ušima, gubitka ravnoteže. Redovno obavljanje ove vežbe ima veoma pozitivan efekat za ljude koje imaju problema sa hladnim ekstremitetima.
Ova metoda deluje na uzrok bolesti, takođe savršeno jača imuni sistem organizma. Izuzetno pojačava samopouzdanje i obnavlja emocionalnu ravnotežu čoveka.
Kako raditi vežbu:
Zatvorite oči, jednu ruku savijte ispred sebe, a drugom sa strane tela održavajte ravnotežu, podignite napred jednu nogu savijenu u kolenu i stojte u ovom položaju nekoliko minuta.
Neophodan uslov – ne otvarajte oči. U ovom slučaju, vid vam neće pomagati održavanju ravnoteže, što mobiliše mozak na uspostavljanje raznoteže i balansa u unutrašnjim organima, u cilju zadržavanja ukupne ravnoteže tela.
Ako se odlučite za ovu vežbu, počnite sa nekoliko sekundi za svaku nogu, i polako povećavajte vreme stajanja do nekoliko minuta. Vežba nije teška, i možete je izvoditi svako jutro, nakon buđenja.

Komentari