SIROVA JAJA ZA MERLIN, ŠAMPANJAC ZA ELIZABET TEJLOR

AKTUELNO | Pregleda: 354 | Autor:

Šta su doručkovale slavne dame

Sudeći prema navikama najvećih diva filmskog platna, jaja u kombinaciji s mlečnim proizvodima bila su omiljen izbor za doručak. Pedesetih godina Meriln Monro je izjavila da doručkuje dva sirova jaja umešana u toplo mleko, a mnogi su tu naviku smatrali čudnom. Danas to nije neuobičajeno, a i celokupna ishrana filmske ikone nalikovala je trenutno najpopularnijim prehrambenim trendovima s visokim unosom proteina.
Ako vam sirova jaja nisu privlačna, predlažemo običnu kajganu u koju možete da dodate malo mleka. Nije dovoljno glamurozno? Elizabet Tejlor je doručkovala jaja sa slaninom, uz malo ekstravagantniji dodatak – mimozu, koktel od soka pomorandže i šampanjca. Ujutro ipak ne preporučujemo vino - ceđenoj pomorandži ili crvenom grejpfrutu dodajte malo mineralne vode ili tonika.
Nisu samo nekadašnje dive volele jak doručak – i današnje zvezde uživaju u jajima sa dodatkom mleka, pavlake, slanine, tvrdih sireva. Ako niste ljubitelj obilnog doručka, pripremite nešto lakše omlete od belanaca u kombinaciji sa svežim voćem i integralnim hlebom.
Smoothie u koji se dodaje kokosovo ulje, nezašećerene kokosove pahuljice, badem, urme, godži bobice i kokosovo mleko - najpopularniji su izbor današnjih zvezda.

Komentari