TOP 8 BILJAKA ZA SPAVAĆU SOBU

18.05.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 3492 | Autor: | 0

NASA preporučuje svekrvin jezik i bršljan

Postoje biljke za koje stručnjaci tvrde da su odlične za kvalitetno spavanje. Izaberite neku od njih i mirno sanjajte...
Jasmin - miris jasmina umiruje um i telo i odlična je pomoć kod problema sa spavanjem.
Lavanda - umiruje, usporava otkucaje srca i snižava pritisak. Stavite je pored kreveta tako da miris stiže do vas. Dobro je pre spavanja napraviti kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Pomaže i sušena lavanda u vrećici pored jastuka.
Gardenija - prijatan i lagan miris uspavljuje jednako dobro kao i tablete za spavanje.
Svekrvin jezik - iako je dobro spavanje teško spojiti sa svekrvom, ova biljka pročišćava vazduh, odnosno po noći pretvara ugljen-dioksid u kiseonik. Preporučuje je čak i NASA.
Aloa vera - stvara kiseonik od kojeg se bolje spava.
Bršljan - NASA je i ovu biljku uvrstila na vrh lestvice onih koje su odlične za pročišćavanje vazduha. Bršljan upija i formaldehid, bezbojan otrovan gas koji se nalazi u puno stvari koje držimo u domu - presovano drvo, osveživači prostora, plastični predmeti, kozmetika...
Zlatna puzavica - zovu je i đavoljim bršljanom, a dobra je za pročišćavanje vazduha.
Gerber - upija otrove i ugljen-dioksid iz vazduha i pretvara ih u kiseonik. Stručnjaci kažu da bi ga u spavaćoj sobi savetuje osobama koje boluju od apneje i drugih poremećaja disanja, piše Gud hom dizajn.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 10h-14h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem