MED I BOROVNICA PROTIV MALOKRVNOSTI

AKTUELNO | Pregleda: 2890 | Autor:

Savet dr Marine Feliksovne


Sastojci:
500 g meda, 300 g borovnica
Priprema:
Borovnice sipati u teglu, pa dodati med. Ostaviti 24 sata u frižideru, onda uzimati dva puta po jednu kašiku pre doručka i ručka, dok se ne potroši.
Tri kašike dnevno za odličnu krvnu sliku.
Kod krvne slike nije važan samo broj crvenih krvnih zrnaca, već i nivo hemoglobina. Ukoliko je hemoglobin na niskom nivou, doći će do smanjenog prenosa kiseonika, a to će na kraju uzrokovati anemiju.
Narodna medicina nudi veliki broj različitih, prirodnih i efikasnih recepata kojima se postiže povećanje hemoglobina u krvi. Za ostvarivanje ovog rezultata treba se koncentrisati na one recepte koji uključuju sastojke bogate vitaminima.
Zato vam predstavljamo recept za pripremanje prirodnog eliksira koji osetno povećava broj eritrocita i pozitivno se odražava na celokupnu krvnu sliku.
Nemojte odlagati pripremanje ovog prirodnog sredstva. Prijaće vam njegov ukus, kao i pozitivan efekat na zdravlje.
Sastojci: 200 ml meda, 200 g oraha, 200 g suvog grožđa, 200 ml soka od šargarepe, 200 ml soka od cvekle i 2 limuna.
Priprema: Operite limun, presecite ih na pola i iz svake polovine uklonite semenke. Sameljite ih zajedno sa korom, osim ukoliko je limun prskan, a zatim masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Dodajte med, sok od cvekle i šargarepe i sve dobro izmešajte. Potom dodajte mlevene ili sitno seckane orahe i suvo grožđe i ponovo promešajte.
Navedena količina sastojaka obezbediće vam jedan kilogram ukusne i zdrave smese. Pripremljen eliksir čuvajte u tegli u frižideru.
Uzimajte po jednu kašiku smese pre svakog obroka, tri puta dnevno. Još jedna dobra strana ovog leka jeste to što nema neželjenih efekata.
Bićete puni energije, a nakon dve nedelje proverite krvnu sliku – sigurno će biti pozitivnih rezultata.

Komentari