DIJETA 22 + VEŽBE = VITKA LINIJA

AKTUELNO | Pregleda: 349 | Autor:

Režim ishrane i trening kojima Bijonse održava kondiciju i lep izgled

Kako bi došla u top formu za napornu turneju, jedna od najpopularnijih pevačica na svetu, angažovala je privatnog trenera Markusa Borgesa, koji je za časopis Glamur otkrio režim ishrane treninga pop dive.
Bijonse obožava boks i vežbe s posebnim konopcima od gume i tegovima i na taj način povećava izdržljivost. Osim toga, po pola sata trči intenzivno sprint.
- Sprintevi su idealni za snagu i eksplozivnost što je pevačici potrebno da bi se kretala po pozornici - kaže Borges.
Bijonse jača mišiće na rukama vežbama sa čeličnim, zvonastim tegom (takozvani kettlebell), a noge ponavljanjem penjanja na stepenik.
Nakon vežbe sledi istezanje, a zatim proteinski smuti na bazi graška, bademovog mleka, smrznutog voća i spanaća što, kako kaže Markus, pomaže oporavku mišića.
Slavna pevačica je još davno priznala da se celog života bori sa kilogramima i neprestano menja režime ishrane i vežbi, ali sada tvrdi da ju je lični trener doveo u formu i da se nikad nije tako dobro osećala. Borgesove metode su Bijonse i njen uprug Džej Zi prihvatili još pre tri godine.
- U rodnom gradu najomiljenija hrana su pržena piletina, takosi, roštilj, burgeri i slično - rekla je pevačica koja je odrasla u Teksasu i promenila način ishrane nakon što je shvatila koliko joj stare navike utiču na zdravlje.
- Nakon što sam se porodila, shvatila sam da želim ponovno da imam kontrolu nad svojim telom i zdravljem. Osim toga, htela sam da budem uzor detetu.
Markus Borges je prošle godine izdao knjigu kojom propagira 22-dnevnu dijetu koja ne dozvoljava konzumaciju mesa, jaja, mlečnih proizvoda, alkohola i prerađene hrane. Toliko je, smatra on, potrebno da se steknu nove prehrambene navike.
22-dnevnu dijetu povremeno održava i Dženifer Lopez, a obuhvata pet osnovnih pravila: birajte sveže ispred obrađenog; jedite tri obroka dnevno; neka ishrana sadrži do 80 odsto ugljenih hidrata, deset odsto masti i deset odsto belančevina. Uz to, svakodnevno vežbajte po 30 minuta i konzumirajte dovoljno vode.

Komentari