FIKUS, LOZICA, KAKTUS...

14.11.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 3281 | Autor: | 0

Umesto ovlaživača vazduha upotrebite biljke


Iako uživamo u toploti koje nam nudi centralno grejanje, ponekad ne možemo da podnesemo suv vazduh koja sa njom dolazi. Problemi sa disanjem i suva koža su takođe dva razloga zbog kojih želimo da rešimo problem sa suvim vazduhom..
Da biste rešili ovaj problem možete kupiti ovlaživače vazduha koji ga ujedno pračišćavaju ili keramičke posude koje se stavljaju na radijatore i ispuštaju paru usled toplote. Mi vam ipak predlažemo da uradite nešto još bolje, što će dekorisati vaše prostorije i ulepšati celokupnu atmosferu - kupite cveće koje vlaži vazduh. Prirodno je, lepo i uvek dobrodošlo.
Fikus
Fikus je biljka koja se uglavnom može naći u svačijem domu. Pored svog lepo izgleda, fikus neutrališe toksine, obogaćuje vazduh kiseonikom i uklanja prašinu iz njega. Nije mu potrebno mnogo svetlosti, niti preterano zalivanje, pa ga to čini nezahtevnom biljkom. Fikus Bendžamin i Fikus Elastica su poznatije vrste fikusa koji se i najčešće gaje u našim domovima.
Pačempres
Pačempres je malo zahtevnija biljka jer zahteva svakodnevno zalivanje i hlad. Spada u zimzelene i podseća na male boriće. Kako je prelepog izgleda, može se uklopiti uz svaki ambijent, a za uzvrat čisti vazduh i naravno - vlaži vazduh.
Kalanhoa
Kalanhoa je tropska biljka koja najbolje uspeva u domovima gde je suv vazduh. Ona će ga vlažiti uz pomoć listova koji stvaraju idealne uslove za nju. Potrebna joj je sunčeva svetlost, ali ne i preterano zalivanje.
Svekrvin jezik kaktus (na slici)
Ovaj kaktus, koji se naziva i “decembar”, jer cveta crvenim i roze cvetovima baš u ovom mesecu, poznat je po svojim prednostima koje ima kada se gaji u domu. Čisti toksine i prljavštinu iz vazduha, vlaži ga. Potpuno je nezahtevna biljka i može da uspe u svom uslovima, bez čestog zalivanja.
Lozica
Lozici prija svetlost i zahtevna je u vidu zalivanja. Zanimljiva je kada se stavi uz cevi radijatora ili neku pregradu, jer je sa lakoćom može obuhvatiti i napraviti prelep detalj.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem