MANJE MESA, VIŠE POVRĆA

15.12.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 440 | Autor: | 0

Da li znate šta je fleksitarijanizam?

Predstavnici američkog lanca zdrave hrane Whole Foods, tvrde da će fleksitarijanizam biti vodeći trend u ishrani 2017. godine, a podrazumeva da jedete većinom, ali ne isključivo, vegetarijansku ili vegansku hranu.
Nakon uspona i blagog pada broja pristalica sirove ishrane fleksitarijanizam izgleda kao dobra alternativa vegetarijanstvu i veganstvu.
Kao fleksitarijan možete jesti meso vikendom, kada jedete van kuće ili posle šest popodne.
Naravno, ovaj način prehrane nije nov, ali je sve popularniji, delimično zahvaljujući Ričardu Bransonu, Emi Tompson i Džejmi Oliveru koji su podržali kampanju Bezmesni ponedeljak (Meat-Free Monday) koju su 2009. započeli Pol (na slici), Mari i Stela Mekartni podstičući građane da se odluče za bezmesne obroke.
"Bezmesni ponedeljak je najbolji izgovor da se koncentiršete na neverovatnu raznolikost povrća i preukusna jela koja možete od njega napraviti", rekao je Džejmi Oliver.
Istraživanja su pokazala da smanjenje unosa mesa u organizam ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući smanjen rizik od dijabetesa, raka i srčanih bolesti, a fleksitarijanizam daje ljudima mogućnost da poboljšaju svoje zdravlje bez odustajanja od hamburgera i mesnih proizvoda.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem