SAVETI NUTRICIONISTE PORODICE KARDAŠIJAN

AKTUELNO | Pregleda: 326 | Autor:

Uprkos rođenju dece i stalnim putovanjima, najpoznatijim rijaliti sestrama mnoge žene zavide na liniji

Kendal, Kajli, Kim, Kortni i Kloi Kardašijan imaju sjajnu figuru zahvaljujući savetima dobro poznatog nutricioniste - Filipa Golia (na slici). Njegove savete slušaju i druge zvezde svetskog glasa, uključujući i Karu Delavinj koja je svetski poznat model.
Golia kaže da njegov režim ishrane odgovara svima: i zvezdama, i modelima, i običnim ”smrtnicima”. Uzgred, njegova tehnika gubljenja kilograma je inspirisana ličnim iskustvom. Poznati nutricionista je nekada imao 100 kilograma.
Izbacite mleko iz ishrane
Zahvaljujući ovom jednostavnom savetu nutricioniste, Kloi Kardašijan se oslobodila u poslednjih mesec dana pet kilograma. Kako? Doktor Filip Golia isključio iz menija devojke mleko. Prema rečima lekara, mlečni proizvodi izazivaju nadimanje, gasove i generalno imaju negativan uticaj na varenje.
- Ukoliko ne možete da pijete kafu bez mleka, dodajte malo pavlake - savetuje Filip.
Recite zbogom hlebu
Bilo koji pekarski proizvodi koji uključuju kvasac, šećer i gluten su strogo zabranjeni. Naravno i beli hleb. Pirinač i ovsena kaša su dozvoljeni, ali u ograničenim količinama.
Zdravi proteini
Nutricionista savetuje devojke porodice Kardašijan da jedu više proteinskih proizvoda - posebno u večernjim satima. Filip je siguran:
- Veče je vreme kada vaše telo može da se opusti i koristi dobijene proteine za rekonstrukciju mišićnog tkiva.
Orasi umesto grickalica
Iz ishrane izbacite grickalice. Mala količina badema i malo svežeg voća su odličan izvor energije.
Proizvodi sa niskim sadržajem masti - zlo
Nemojte verovati u proizvode sa malom količinom masti. Bilo koji dijetetski proizvod sa smanjenim sadržajem masti sadrži u svom sastavu gomilu boja i zamena koja će raditi protiv vaše dijete.
Više čiste vode
Pijte dosta vode. Ne čaj, ne kafu, već običnu vodu. Nutricionista insistira na tome da na svaki kilogram vaše težine treba da unesete 50 ml vode, ni manje ni više. I onda, voda reguliše temperaturu tela. Što više vode u telu, više energije trošite na sagorevanje masti.
Recite „ne“ sportskim napicima
Zaboravite na "sportska" pića i tablice. Sve te takozvane "proteinske" slatke tablice su potpuna besmislica. Na kraju krajeva, one imaju ukus kao čokolada, a ne kao pileća prsa. To znači da one sadrže šećere i jeftine proteine, što opet nije dobro za vašu dijetu.
Nema sode i energetskih napitaka
Naravno, nema energetskih napitaka. Oni sadrže puno šećera, natrijuma i kofeina i to nije zdravo i izaziva probleme u crevima.
Aditivi
Nikada ne zamenjujte ručak ili večeru hranom sa aditivima. Oni neće zameniti vaš obrok i neće pobediti osećaj gladi.
Jednostavna hrana - ključ uspeha
Zlatno pravilo nutricioniste je lagana i jednostavna ishrana! Ne postoji ništa bolje od mesa, ribe i povrća. Ovi proizvodi se najlakše apsorbuju u telu.

Komentari