PRIRODNA REŠENJA PROTIV TESKOBE

27.01.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1152 | Autor: | 0

Saveti dr Mehmeta Oza- Konvencionalna medicina se bavi osećanjem teskobe na fiziološkom nivou, dok se holističkim pristupom analizira stanje uma, tela i duha kako bi se pronašao uzrok energetskog disbalansa, objašnjava dr Oz i savetuje, ko prvo rešenje, pripremu indijskog tradicionalnog preparata.
-
Recept
Pomešajte jednu kašičicu soka od limuna, jednu kašičicu mlevenog đumbira i pola kašičice meda. Uzimajte uzimajte tri puta na dan.
Dr Oz dalje objašnjava da, osim uz napitak, osećaj teskobe i nemira možete lakše da savladate uz poštovanje sledećih saveta.

Dobre i loše strane briga
Zabrinutost može biti korisna ako vas, na primer, motiviše da štedite za budućnost. Ali ako uvek očekujete najgori scenario i ne možete da se oslobodite pitanja “A šta ako...?”, brige će postati toksične za zdravlje, upozorava dr Oz.

Mirisno opuštanje
Kad vam zatreba brzinsko smirenje - isprobajte moć aromaterapije. Prijatni mirisi eteričnog ulja bergamota, lavande i eukaliptusa stižu pravo do amigdale – centra u mozgu u kojem ‘stanuju’ strah i teskoba. Moćni mirisi stvaraju trenutni osećaj smirenosti.

Brige se dele na realne i hipotetičke
- Ako podelite anksioznost u dve kategorije, postaćete svesniji njihovog mehanizma i onoga što ih pokreće, kaže saradnica dr Oza, doktorka psihologije Ramani Durvasula. Jednu grupu čine strahovi koje pokreću stvarni problemi, a drugu hipotetički problemi i strahovi. Stvarni su povezani s konkretnim akcijama koje bi trebalo preduzeti odmah, poput odlaska lekaru, a hipotetičke one koji se verovatno nikad neće dogoditi.

Detoksikacija misli
Reči “uvek” i “nikad” izbacite iz rečnika i iz misli jer one stvaraju nemir. Ne stvara nemir ono što što nam se događa nego ono što sebi kažemo. Moramo postati svesni svojih misli i pročistiti ih od takvih toksičnih reči, pojašnjava dr. Oz.

Duboko disanje pomaže trenutno
Opuštanje tehnikom dubokog disanja najbolje je rešenje za pročišćavanje negativnih misli, a samo pet minuta na dan može vas osloboditi stresa i nemira. Sednite, pronađite položaj u kojem se osećate udobno i zatvorite oči. Postavite ruku na stomak i skoncentrišite se na disanje. Nakon samo pet minuta utišaćete negativne poruke koje kolaju vašim mislima.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem