UZ MANUKA MED DEKUBITUSNA RANA ZARASLA

01.02.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 3985 | Autor: | 0

Posle svih medicinskih tretmana, Mihajlo Čović, 65-godišnji penzioner iz Železnika, uspeo da sanira višemesečnu tegobu tek sa oblogama čuvenog pčelinjeg proizvoda

Čudo sa Novog Zelanda

Suze radosnice tekle su niz lice 65-godišnjeg Mihajla Čovića, penzionera iz Železnika, kada smo došli da ga posetimo u porodičnoj kući. Njegovo oduševljenje Manuka medom, koji mu je pomogao u borbi sa ozbiljnom zdravstvenom tegobom, ne prestaje ni danas, gotovo šest meseci od završetka tretmana.
- Da vam kažem iskreno, uopšte ne verujem u reklame i odmah prebacujem kanal kada ih čujem, naročito što se moja supruga Novka, na sopstvenom primeru, nekoliko puta uverila da od tih preparata sa TV-a nema pomoći. Moram da vam priznam da ni u Manuka med nisam verovao - priznaje pričljivi gospodin Čović.
Svoju borbu sa opakom bolešću počeo je još u novembru 2014. godine, mada je pre toga već duže vreme osećao bolove u listovima obe noge, pri hodu i najmanjim usponom.
- S obzirom da su mi sve dlake sa listova i kolena opale, otišao sam kod lekara i na pregledu mi je rečeno da je to znak veoma spore periferne cirkulacije. Ipak, sa svim tim nekako sam živeo, sve do novembra 2014, kada sam otišao u vikendicu u Donjem Milanovcu potpuno sam. Počeo sam da se tresem od hladnoće, baš me je uhvatila jeza. Sutradan sam ugledao crnu mrlju na palcu leve noge. Mislio sam da je neka garež, ali kada sam pokušao da je skinem, nisam uspeo - priseća se Čović svog prvog susreta sa simptomima bolesti koja će mu promeniti život.
Odmah se vratio u Beograd i otišao na VMA. Dijagnoza je, očekivano, bila - gangrena.
- Po preporuci mog brata od strica Nebojše Čovića, otišao sam na Kliniku za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Pregledao me je dr Dario Jocić i odredio bolničko lečenje. Posle dva dana isekli su mi jedan prst, pa posle nekoliko dana još dva. Onda sam išao na koronarografiju, tzv. produvavanje krvnih sudova. Rana je, po mišljenu lekara, dobro zarastala. Ipak, i dalje sam se loše osećao - ističe ovaj vozač firme „Automobilsko Beograd“ u penziji.
Kada je pušten na kućno lečenje, Čović nije mogao da jede i sve vreme mnogo mu se spavalo. Analiza krvne slike pokazala je da je operacija, odnosno amputacija noge, hitna.
- Devetog februara prošle godine, baš na moj 64. rođendan, odsekli su mi nogu, i ostao sam invalid. Često poželim da sam tada i umro, jer nije lako, mučan je ovakav život - konstatuje Mihajlo, kome su, kada se situacija zakomplikovala, i bubrezi počeli da otkazuju. Bio je to, praktično, početak sepse.
- Sećam se kako sam se, zajedno sa medicinskim sestrama, radovao kada su bubrezi ponovo proradili. Ipak, problemima tu nije bio kraj.
Kada su Čovića prebacili iz šok sobe, krevet na kojem je ležao bio je mali i on je, kako kaže, provukao nogu kroz metalni deo na kraju kreveta kada mu se pojavio plik na peti koji nikako nije mogao da zaraste.
- Taj plik, koji je u međuvremenu napala i bakterija, stalno su čistili, a na dekubitusnu ranu stavljali su mi i srebrne gaze. Ipak, pomaka nije bilo. Evo na slikama možete da vidite da mi je rupa na rani bila maltene do tetive. Ni hiperbarična komora nije dala rezultate.
Baš kada više nisu znali šta da rade, Novka, supruga gospodina Čovića, pročitala je u Magičnom bilju tekst o čudesnim svojstvima Manuka meda.
- Predložila mi je da probamo sa tim medom, ali ja nisam hteo ni da čujem: ,Ma kakvi, muve da mi se skupljaju,, bio sam izričit i tvrdoglav. I doktor je bio saglasan da ga ne koristim. Moji ukućani su bili uporni, ubeđivali su me da med ne može da mi smeta. Kćerkin nagovor je presudio - iskren je ovaj penzioner.
Manuka med UMF10+
počeo je da maže 15. septembra prošle godine, i to dva puta dnevno, ujutru i uveče.
- Već posle tri dana bolovi su prestali. Rana je počela vidno da zarasta, tako da sam preskočio kontrolu koja je bila zakazana za sedam dana i kod doktora sam otišao posle petnaest dana. Blago je reći da se iznenadio. ,Izvolite, evo šta je učinilo ono što niste hteli ni Vi, ni ja,, rekao sam svom lekaru. Okupili su se svi doktori, sestre, pacijenti: nisu mogli da veruju šta vide - s ponosom prepričava Mihajlo Čović.
Doktor je, s obzirom da je dekubitusna rana bila već zarasla, preporučio mazanje na svaka tri dana. Sestra iz doma zdravlja koja je dolazila da previja ranu svima je pričala o savršenom dejstvu Manuka meda UMF 10+.
- U jednom nedavnom razgovoru prijatelj mi je ispričao da je još pre petnaest godina svojoj majci, koja je bila veoma slaba, davao manuka med i toliko je ojačala imunitet, da sada ima devedeset i dve godine i još je vitalna. Taj med ima toliko savršen ukus i miris da ja, iako sam dijabetičar, moram da uzmem bar mrvicu ujutru. Iako dugo nisam imao apetit, mrvica Manuka meda UMF 10+ ujutru učinila je da mi se apetit vrati. Sad shvatam koliko je lepo kad čovek može normalno da jede - sa strašću priča sada zadovoljan čovek i zaključuje:
- Ne mogu sebi da oprostim što sam sumnjao u ovaj preparat, ali kada sam ga probao i uverio se u njegovu moć, ponosan sam na sebe što sam ipak poslušao suprugu i kćerku i sebi olakšao, a možda i spasao život.

SPASONOSNO REŠENJE

U eri superbakterija otpornih na antibiotike, lekovit med sa Novog Zelanda delotvoran je, i to bez ikakvih nuspojava:
Pomaže kada standardni lekovi ne pomažu
Koristi se kada antibiotici više ne deluju
Efikasan je kod lakših i težih infekcija
Pomaže kod opekotina
Trenutno ublažava bol kod rana i njihovo zaceljivanje

Manuka med možete nabaviti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem