JOGI DISANJEM POBEDITE UMOR

07.02.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 340 | Autor: | 0

Uz ovu vežbu za 5 minuta bićete kao novi

Postoji mnogo načina za “jogi” disanje. Ovakvim disanjem krv dobija veću količinu kiseonika, tako da je ceo organizam osvežen i spreman za veće fizičke i intelektualne napore. Vežbu možete raditi kada ste premoreni da biste obnovili snagu, ali i ujutru da biste tokom dana imali više energije. Pomaže i kod glavobolje.
Sedite u turski sed. Leđa čvrsto ispravite, glavu sagnite ka ključnoj kosti. Ispružite levu ruku, stavite dlan na levo koleno spoljnom stranom.
Savijte desnu ruku, palac stavite na desnu nozdrvu, kažiprst i srednji prst na čelo, a domali na levu nozdrvu.
Pomerite prst sa leve nozdrve i udahnite vazduh na levu nozdrvu. Zatim,zatvorite levu nozdrvu domalim prstom desne ruke i ispraznite pluća kroz desnu nozdrvu.
Ponovite ciklus u obrnutom smeru. Udisaj i izdisaj sa svake strane treba da bude istog trajanja.
Kada se ova dva procesa ujednače, možete zadržavati dah posle udisaja.
Osobe sa visokim krvnim pritiskom i poremećajem rada srca ne smeju da zadržavaju dah dok rade ovu vežbu. Osobe sa niskim krvnim pritiskom mogu da izvode vežbu sa zadržavanjem daha posle udisaja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem