HRANA PROTIV MAMURLUKA

01.03.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 676 | Autor: | 0

Čašicu više lakše ćete podneti uz jogurt, humus, testeninu, piletninu...


Konzumiranje alkohola na prazan želudac nesumljivo je loša ideja. Na sreću, postoji hrana koja će vam pomoći da popijete više, duže ostanete budni i izbegnete mamurluk i ponašanje zbog kojega ćete sledećeg dana žaliti. Pre sledećeg izlaska navalite na ove namirnice!

Jogurt
Jogurt je odličan izbor! Ako mu dodate malo žitarica i suvog voća dobićete sve važne makronutrijente u samo jednom obroku – ugljene hidrate, proteine i masti.

Humus
Kombinirajte humus i puno sirovog povrća (najbolji izbor su šargarepa i sveži krastavci).

Losos
Alkohol može ostaviti vaše telo bez vitamina B12. Zato je losos pravi izbor jer je bogat ovim vitaminom (kao i važnim omega-3 masnim kiselinama). Nutricionisti se slažu da upravo vitamini B grupe imaju brojne fiziološke funkcije u telu, među kojima su i neurološke funkcije i poboljšanje kratkoročnog pamćenja.

Mleko
Mleko sadrži velike količine kalcijuma koji se gubi učestalim mokrenjem, što vam svakako sleduje ako posegnete za kojom čašicom više. Takođe, čak 90% mleka čini voda, tako da je i ovo rešenje dobro za hidriranje organizma.

Testenina
Konzumacija alkohola menja nivo ugljenih hidrata koji pomažu u održavanju osećaja sitosti. Naravno, nutricionisti se slažu da bi testeninu trebalo konzumirati s povrćem.

Piletina
Hrana bogata proteinima duže se vari, a to znači da će nivo alkohola u krvi sporije rasti. Sendvič od piletine odlično je rešenje bogato proteinima i ugljenim hidratima, samo pripazite na veličinu porcije!

Jaja
Jedna od najboljih namirnica čija konzumacija može potpuno da spreči pojavu mamurluka. Razlog bi mogle biti aminokiseline koje pomažu u razgradnji nekih vrsta alkohola.


Pročitajte više:

ZAŠTO SVE TEŽE PODNOSITE ALKOHOL?


PIĆE ZA JUTRO BEZ MAMURLUKA

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem