KUMIN - UBICA MASTI

AKTUELNO | Pregleda: 1701 | Autor:

Kašičica dnevno ovog začina topi 10 kg za 3 meseca!

Teheranski Institut medicinskih nauka sproveo je zanimljivo istraživanje sa dve grupe žena, od po 44 žene sa suvišnim kilogramima. Tokom 3 meseca obe grupe su se hranile po istoj šemi (1.200 kalorija dnevno) s tim što su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kašičicu kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt ili u salate.
Rezultat je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14% telesne masti više nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koji imaju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi. Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom i gvožđem. Stimuliše rad bubrega i gastrointestinalnog trakta, dobar je diuretik, a zbog poboljšanja i ubrzanja lipidnog metabolizma u organizmu smatra se odličnim sredstvom u borbi sa suvišnim kilogramima.
Kako konzumirati kumin
Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude 1 kašičica dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe u jogurt i salate.
Kontraindikacije za konzumiranje kumina: povećana kiselost želuca, gastritis, čir na želucu, srčana oboljenja, dijabetes.


Komentari