IMALA SAM DVA I PO MILIONA ĆELIJA RAKA, SADA JE TAJ BROJ - NULA

12.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 14669 | Autor: | 0

Aleksandra Petrović (43), programerka iz Niša koja živi u Oklandu na Novom Zelandu, zdravim načinom života pobedila progresivni rak dojke


Pre tačno dve godine, jula meseca 2015, Aleksandra Petrović (na slici sa porodicom), programerka iz Niša koja živi u Oklandu na Novom Zelandu, napipala je kvržicu na desnoj dojci i odmah posumnjala na rak. Kada su njene sumnje potvrdili i lekari, odlučila je da se protiv ove bolesti bori alternativnnim putem. Na Novom Zelandu nije lako doneti tu odluku, s obzirom da tamo još uvek postoji određena skepse prema alternativnoj medicini, ali ona je odlučila da istraje u svojoj borbi i da pomoć potraži hiljadama kilometara daleko.

- Mislila sam da živim zdravim životom. Nekoliko godina bila sam na vegetarijanskoj i veganskoj dijeti, nikada nisam pušila, ponekad sam znala da popijem malo alkohola. Izbegavala sam prerađenu hranu, nisam koristila lekove ni suplemente. Trudila sam se da budem fizički aktivna, ali sam posustala u poslednjih nekoliko godina, jer kao zaposlena žena i majka dvoje dece od trinaest i tri godine nisam mogla da nađem dovoljno vremena. Moja početna dijagnoza bila je zastrašujuća po mene: progresivan rak dojke sa prognozom lekara da će se 95% raka proširiti mojim telom.
Zato sam odlučila da istražujem alternativne mogućnosti koje lekari nisu mogli da mi ponude. Moj prvi izbor i nada bio je upravo dokumentarac The truth about cancer (Istina o raku) - ističe naša sagovornica.

Iako je dijagnoza bila zastrašujuća, Aleksandra nije htela da se preda i da se u potpunosti prepusti konvencionalnoj medicini. Želela je više, jer život je bio pred njom i čvrsto je verovala da može da uspe ako pronađe pravu metodu. Na osnovu svih istraživanja i saznanja, dolazi do zaključka da je pomoć protiv raka svuda oko nas, a ne samo u medicinskim ustanovama.
- Sa iskustvom i informacijama kojima raspolažem, mislim da naše telo može da se bori protiv raka i da mu samo treba pomoći detoksikacijom, odnosno uklanjanja svih otrova a onda i ’lečenjem’ odgovarajućim namirnicama.
Čim sam saznala da imam rak, odmah sam počela svakog jutra da koristim sodu bikarbonu sa limunom. Izbacila sam sve veštačke šećere. Tokom jula i avgusta nakon analiza i biopsija koje sam radila, lekari su mi rekli da je rak veličine 1,5 cm. Bio je osetljiv na estrogen, proestrogen i HR2, što je značilo da je agresivan. To ga je svrstavalo u najgoru moguću vrstu raka i već tada su mi lekari napomenuli da se taj oblik vrlo brzo širi i da postoji mogućnost da je već metastazirao.

Aleksandrino zdravlje bilo je veoma ugroženo i nije imala mnogo izbora. Lekari su je uputili hitno na operaciju, u roku od nedelju dana.
- Sve se desilo veoma brzo. Operacija je bila jedino rešenje. U toku operacije, osim tumora, skinuli su mi i osam limfnih čvorova za koje su sumnjali da su inficirani ćelijama raka. A onda su autopsijom limfnih čvorova ustanovili da su bili čisti. Doktori su bili u šoku i rekli da je to pravo čudo, a ja sam verovala da sam sprečila razvoj maligniteta prirodnom terapijom.
U tom trenutku Aleksandra je već dva meseca bila na terapiji sodom bikarbonom i limunom i uverena je da je upravo ta terapija sprečila dalje širenje malignih ćelija. To je ohrabrilo da borbu nastavi alternativnim metodama.
- Posle operacije odmah su mi zakazali hemoterapiju i hormonsku terapiju. Istog trenutka odbila sam tu soluciju. Pošto sam istraživala druge metode lečenja, došla sam do zaključka da će mi predložena terapija doneti više štete nego koristi i odlučila sam se da promenim svoj život iz korena.
Uz podršku supruga u potpunosti se okreće prirodi i prati stanje organizma kao kontrolni metod u lečenju.
- U Oklandu nam je rečeno da se stanje bolesti ne može pratiti putem analize krvi, niti na bilo koji drugi način osim palpatorno i mamografom. Ipak, mi smo odlučili da bolest pratimo upravo tim putem, i takvu mogućnost pronašli smo u Nemačkoj.
Došli smo do jednog od najboljih nutricionista, čuli smo se sa njim, ispričali sve šta se dešavalo do tada i pokazali mu analize. On mi je preporučio unos velike količine minerala i vitamina, kao i specifičnu dijetu bez glutena, ulja, šećera, crvenog mesa, prepečenog belog mesa, sa dosta organskih jaja i sa puterom umesto ulja...
Preporučio mi je i da poštujem uputstva iz serijala The truth about cancer - da pijem isključivo izvorsku vodu, da praktikujem fizičku aktivnost i klistiranje, da izbacim hemiju iz lične higijene, da se tuširam vrelom i hladnom vodom naizmenično, da se sunčam i da gledam u sunce zbog apsorpcije vitamina D. Pored toga meditirala sam, osećala sam zahvalnost prema životu i oprostila sam svima što do tada nisam, a sada nastojim da budem optimista u svakom pogledu. Svakodnevno koristim zeolit, ekstrakt čage, hemp ulje, koštice kajsije i još mnogo toga.

Aleksandra Petrović, kako kaže, primenjivala je preporuke i postepeno menjala svoj život. Prva poboljšanja osetila je već posle nekoliko dana.
- Odmah sam se osetila bolje. Ono što mi je bilo važno tada bilo je da dobra osećanja pretpostavim lošim, što i danas činim. Iz svog života polako sam počela da izbacujem beznadežnost, osećaj bezizlaznosti i samosažaljenje, što su najveće ubice savremenog čoveka i osećanja koja truju naš organizam.
Petrovići su stalno pratili rezultate krvi, kao i reakcije Aleksandrinog organizma. Rezultati su bili sve bolji, a tako se i ona osećala. Jednog dana desilo se čudo.
- Broj ćelija raka, kojih je bilo dva i po miliona, smanjio se na jedan milion, što je smanjenje za oko 60%. Svaki sledeći rezultat pokazivao je smanjenje, da bi na kraju, posle godinu dana lečenja, stigao rezultat sa brojem 0. Kada smo dobili rezultate nismo mogli da verujemo. To je bila najveća sreća i radost za nas. Mnogi su govorili da je pomogla operacija, ali nalazi to ne pokazuju. Ja verujem da nije bilo svega što sam preduzela da bih bila u ko zna kakvom stanju danas, ako bi me uopšte i bilo. Iz rezultata krvi jasno se vidi da su ćelije raka bile u organizmu i posle operacije i to je najveći dokaz da su izlečene alternatvinim metodama, a ne konvencionalnom medicinom.
Koliko god paradoksalno zvučalo, rak je na neki način nešto najlepše što nam se desilo jer smo svi u porodici promenili mnoge navike na bolje, što se i odrazilo na naše zdravlje u pozitivnom smislu. Rak je samo opomena koju nam telo šalje da moramo nešto da menjamo. Ako ga tako shvatite i ako razumete njegove signale, vi ćete ga sigurno izlečiti. Kao što je Helen Keler jednom rekla: ’Iako je svet pun patnje, on je i pun mogućnosti da se ona prevaziđe.’

Moji recepti

- Ovo su neki od recepata koje i dalje koristim svakodnevno:

Za detoksikaciju:
Koristim posebnu vrstu kafe (prvih šest nedelja svakodnevno, dva puta dnevno, a onda dva puta nedeljno naredne četiri nedelje, pa jednom nedeljno naredne četiri nedelje), zeolit, hodam što više mogu i idem svuda peške, redovno praktikujem masažu i kiropraktiku, tamjanovo ulje, toplo-hladno tuširanje i hidroterapiju (nekoliko rundi od 60 sekundi toplom vodom, pa 30 sekundi hladnom, jednom u toku dana i uveče pre spavanja), vežbe (Boot Camp, dva-tri puta nedeljno, trambolina/ vežbe skakanja) i brzo hodanje, sunčam se što više mogu. Naravno, puno se smejem i trudim se da budem optimista, da praštam drugima. Stalno čitam i primenjujem ono što je napisano u knjizi You are the Placebo Džoa Dispenzea.
dijeta
Izvorska voda, odlučila sam se za dijetu jednog od najboljih nutricionista sveta (dr Joel Wallach) zbog toga što sam bila zadivljena njegovim radom i istraživanjima. Izbacila sam tzv. ’lošu hranu’, kao što su prerađevine, šećeri, crveno meso, ulje, gluten... Dodala sam smuti od korena đumbira, korena kurkume, limuna, šargarepe, brokolija u prahu, ječmenog i pšeničnog brašna, lanenog semena, surutke. Koristim i sir od nekuvanog kozijeg mleka sa lanenim semenom dva puta dnevno, sodu bikarbonu sa limunom dva puta dnevno i ekstrakt čage.
Od kada sam otkrila da imam veliki nedostatak minerala i vitamina, iako sam mislila da se hranim dovoljno dobro, uz konsultaciju sa nutricionistima počela sam da uzimam mnogo minerala. Koristila sam i vitamin C i graviolu.
Naravno, uklonila sam i sve hemikalije iz kuće, kao i kozmetičke preparate koji nisu bili na biljnoj bazi.

M. V.
Foto: privatna arhiva

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net