HERPES SMIRUJU ČAJEVAC, EHINACEA, CINK, PROPOLIS I VITAMIN C

27.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 914 | Autor: | 0

Ako se ubrajate među one (ne)srećnike koji sa svakim padom imuniteta osećaju bujanje herpesa, razmislite o alternativi


Gotovo svi smo kad-tad u životu izloženi virusu herpesa, ali ne razvije se kod svih u obliku kliničke infekcije. Ako se ubrajate među one ’srećnike’ koji sa svakim padom imuniteta osećaju bujanje herpesa, razmislite o rešenjima narodne medicine.

Prirodna sredstva koja ublažavaju herpes su:
Ehinacea
Brojna istraživanja dokazala su da je ehinacea imunostimulans koji pospešuje zaceljenje tkiva i sprečava nastajanje većih ožiljaka.

Ulje čajevca
Istraživanja pokazuju da ulje čajevca smanjuje vreme trajanja upale s 12 na devet dana.

Propolis
Propolis poseduje antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Veruje se da ima protivupalno i anestetičko delovanje, ali je i stimulator obrambenih snaga i jača imunitet, lokalni i opšti.

Cink i vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da dodatak cinka i vitamina C, uzet oralno, može smanjiti simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji učestvuje u izgradnji aminokiseline koja snažno deluje protiv virusa. Spoljna primena rastvora cink sulfata takođe se pokazala delotvornom i za ublažavanje simptoma i za sprečavanje ponovnog pojavljivanja herpesa.

L-Lizin
L-Lizin guši aminokiselinu arginin koja podstiče rast virusa. L-Lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko telo ne proizvodi samostalno. Lizin se može uzeti kao dodatak ishrani, ali je najbolje uzeti ga u hrani. Takođe može pomoći u smanjenju broja ponavljanja infekcije i skratiti trajanje izbijanja. Uzimajući lizin kao dodatak (jedan do tri grama dnevno) ili uzimajući više lizina u ishrani (iz namirnica kao što su meso: piletina, ćuretina, riba, pogotovo sardele, jaja, jogurt i sveže mahunarke) možete ubrzati vreme oporavka. A takođe je potrebno u prehrani smanjiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kafa, čokolada, orašasti plodovi i semenke, luk, beli luk i citrusno voće).

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem