MRŠAVLJENJE BEZ STROGE DIJETE I TERETANE

26.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 774 | Autor: | 0

7 pravila kako da hodanjem skinete višak kilograma, smanjite stres i poboljšate raspoloženje


Hodanje može biti jedina fizička aktivnost potrebna da smršate, savet je personalnog trenera Hane Dejvis (na slici) iz Tenesija. Naravno to ne znači da možete istovremeno da tamanite čokoladu i čips, ali hodanje je široko dostupan i jednostavan način da izgubite kilograme, naročito ako vas stil života drži "okovanim" za sto ili automobil.
- Osim što pomaže u sagorevanju kalorija, hodanje je odličan način za i smanjivanje stresa. A uz manje stresa lakše skidamo kilograme, objašnjava Dejvis.

7 pravila za mršavljenje hodanjem:
1. Hodajte 15.000 koraka dnevno
Hana Dejvis preporučuje da hodate 15.000 koraka dnevno i da toliko koraka napravite svaki dan. Možda vam se ta brojka čini prevelikom, ali broje se svi koraci koje u toku dana napravite, od trenutka kada ustanete do odlaska na počinak.
- Ne brinite zbog broja koraka, već lagano povećavate njihov broj, savetuje Davis.

2. Pešačite tri puta dnevno po 20 minuta
Pešačite li svaki dan tri puta po 20 minuta, to će vam pomoći da dosegnete željeni broj koraka i smršate. Ljudi koji hodaju 15 minuta posle svakog obroka imaju bolju ravnotežu šećera u krvi (što može smanjiti želju za još hrane nakon što ste upravo jeli) od onih koji su hodali 45 minuta u bilo koje doba dana. To znači da vas hodanje posle ručka može spasiti od uobičajene popodnevne letargije koja nastaje posle jela i želje za slatkim.

3. Hodajte uzbrdo tri puta nedeljno
Hodanje uzbrdo, što uključuje i hodanje uz stepenice, pomaže u izgradnji mišića, čime se ubrzava metabolizam. Na taj način sagorećete više kalorija čak i kada sedite za radnim stolom. Počnite da tri puta nedeljno rutini hodanja dodate intervale hodanja uzbrdo, pa postepeno povećavajte.

4. Ubacite intervale brzog hodanja
Hodajte tako da pravite jednominutne intervale u kojima ćete ubrzati ritam hodanja - tako ćete povećati broj otkucaja srca i sagoreti više kalorija. Nakon što jednominutni intervali postanu rutina, postepeno počnite da povećavate ritam i trajanje intervala.

5. Svakom pešačenju dodajte vežbe
Mršavljenje hodanjem ne podrazumeva samo hodanje. Pravite pauze u kojima ćete napraviti 15 do 20 čučnjeva, sklekove oslanjajući se na klupu ili pravite duboke raskorake.
- Sve te vežbe ubrzavaju otkucaje srca, pomažu u izgradnji mišića i čine da hodanje ne postane dosadno, ističe Dejvis.

6. Ograničite dnevni unos kalorija na 1600
Koliko hranjivih materija tokom dana morate uneti, zavisi od mnogo faktora, ali većina žena koje žele da smršaju hodanjem drži se ishrane bogate belančevinama sa 1200 do 1600 kalorija dnevno.
- Ako želite da smršate pomoću hodanja niskog intenziteta, moraćete strogo da pazite na ishranu da biste izgubili kilograme. Iako povećavate telesnu aktivnost, moraćete da smanjite i unos kalorija, napominje Dejvis.

7. Idite dužim putem
Uvođenjem većeg broja koraka u vaše svakodnevne aktivnosti (parkiranje dalje od posla ili kuće, korišćenje stepenica umesto lifta i slično) olakšaćete sebi dosezanje brojke od 15.000 koraka dnevno i mršavljenje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem