7 RAZLOGA ZA ULJE SEMENKI GROŽĐA

27.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2381 | Autor: | 0

Odličan izvor antioksidanata, čisti krvne sudove, sprečava kancer, deluje protiv starenja, štiti pluća


Mnogi ljudi prave veliku grešku, jer prilikom konzumiranja grožđa odbacuju njegov najzdraviji deo.
Koštice koje se nalaze u zrnu grožđa imaju često neprijatan ukus, pa izbegavamo da ih konzumiramo. Time pravimo veliku grešku.
Mnoge farmaceutske kompanije su prepoznale blagodeti ovog semena i koriste ga u sve više proizvoda. Preporučije se njihova konzumacija jer snabdevaju telo zdravim sastojcima. Svima vama koji ste navikli da izbegavate ovo seme preporučujemo da prestanete, a ovo su razlozi za to.
1. Semenke grožđa su bogate antioksidantima
One pružaju veliku zaštitu organizmu od slobodnih radikala i sadrže veliku količinu vitamina C i betakarotena.
2. Pomažu u čišćenju krvnih sudova
Sastojci iz ovog semena mogu da čiste krvne sudove od štetnog sadržaja koji se zadržavaju od lekova i drugih supstanci. Upravo zbog toga, preporučuju se ljudima koji su izloženi riziku od bolesti srca jer stimulišu cirkulaciju i sprečavaju stvaranje ugrušaka.
3. Sprečavaju kancer
Zbog obilja antioksidanata, ne čudi što se ovo seme preporučuje u borbi protiv raka dojke, kože i prostate. One sprečavaju ostećenje ćelija koje povećava rizik od razvoja ove bolesti.
4. Smanjuju štetni uticaj duvana
Pasivni i aktivni pušači konzumiranjem ovog semena smanjuju štetan uticaj otrova koji se nalaze u cigaretama. Zahvaljujući sposobnosti da čiste krvne sudove, mnoge štetne materije ovo seme uspešno eliminiše iz organizma.
5. Deluju antibakterijski i protiv upala
Sastojci iz ovog semena mogu da spreče razvoj mikroba i neke vrste upala. Smanjuju simptome artritisa i dermatitisa, sinusitis i infekcije urinarnog trakta.
6. Sprečavaju prerano starenje
Zbog antioksidanata koje sadrži, ovo seme sprečava prerano starenje ćelija kože, organa, kao i tkiva i ćelija. Ako redovno konzumirate grožđe, vaše telo će biti podmlađeno i bez bora.
7. Štite pluća
Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, pomaže u borbi protiv alergija, jača i štiti pluća sprečavajući razvoj infekcija koje mogu da utiču na njihov rad. Pošto jačaju imunitet, smanjuju rizik od prehlade, gripa i drugih bolesti vezanih za respiratorni sistem.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net