KLIMATSKE PROMENE POSTAJU NAJOPASNIJI RIZIK PO ZDRAVLJE

03.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1902 | Autor: | 0

Više od milijardu ljudi moglo bi biti prisiljeno da napusti svoje domove zbog globalnog zagrevanjaMigracije, kao i različiti efekti klimatskih promena mogli bi biti uzrok ogromnih zdravstvenih kriza.
Mnogi smatraju da će globalno zagrevanje dovesti do ekstremnih promena u količini kiše i promenama temperature, što bi moglo da utiče ne mogućnost obrađivanja zemlje.

U studiji čije rezultate je objavio medicinski magazin The Lancet navodi se da migracije izazvane klimatskim promenama imaju potencijalno veliki uticaj na fizičko i mentalno zdravlje i direktno, ali i kroz poremećaj osnovnih zdravstvenih i socijalnih usluga.
U istraživanju se takođe navodi da je od 2000. do 2016. godine broj vremenskih katastrofa porastao za 46 posto. Klimatske promene povećale su i opasnost od zaraznih bolesti.

S obzirom da klimatske promene mogu imati veliki uticaj na zdravlje ljudi, u studiji se apeluje na vlade da pravovremeno reaguju kako bi očistile vazduh i rešile druge probleme životne sredine pre nego što postane kasno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem