BILJNI TAROT HERBALISTE MAJKLA TJERE

04.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 452 | Autor: | 0

Svaka tarot karta prikazuje drugu biljku: beli luk je zamena za Kulu, a Mađioničar je astragalus


Herbalista Majkl Tjera je pionir u proučavanju tradicionalne kineske i ajurvedske medicine na Zapadu. On je jedan od preteča pokreta Prirodno zdravlje Severne Amerike. Njegov iskustvo i stručnost proizilaze iz trideset godina prakse i studija u SAD, Kini i Indiji. Živi u Severnoj Kaliforniji. Da bi biljnu medicinu učinio zanimljivijom, osmislio je herbalni tarot.

Po ideji Majka Tjere karte je dijaznirala Kendis Kantin. U ovakvom špilu, svaka tarot karta prikazuje drugačiju biljku, identifikovanu po imenu.

Karte se otvaraju kao klasične tarot kombinacije, a da bi se protumačilo njihovo značenje, potrebno je i znanje o biljkama.
Tako, na primer, karta beli luk zamenjuje kartu Kula, koja predstavlja temeljne, ukorenjene stvari iz prošlosti u koje smo verovali, a koje će se ubrzo srušiti ili izmeniti, dok se lotos nalazi na karti As pehara i predstavlja početak ljubavi, sreće i saosećanja, ukazuje na početak novog odnosa, bilo da je u pitanju prijateljstvo ili romansa.
Tarot karta Car ima sliku biljke glavočika (Atractylodes) i prestavlja najviši vrh, vođstvo, državnika, odnosno najmoćnijeg čoveka u carstvu, a na tarot karti koja predstavlja Caricu i znači mogućnost da se bude velikodušan, topao i brižan, nalazi se kineska biljka dong kvai, poznatija kao „ženski ženšen“, koja po predanju puni energijom i reguliše mesečni ciklus.

Na karti Mađioničara je biljka astragalus koja se vekovima koristi u kineskoj tradicionalnoj medicini za opštu stimulaciju i uravnoteženje fizioloških funkcija i kao izuzetno moćno sredstvo za jačanje imuniteta protiv raznih bolesti.
Karta Velike sveštenice, koja je zaštitnica mudrosti i davalac znanja drugima, a simbolizuje tajnu, tajna znanja i skrivena osećanja, ukrašena je cvetom božura, dok je karta Velikog sveštenika, koja predstavlja unutrašnje znanje i prirodne zakone, obeležena žalfijom.
Herbalna tarot karta Snaga, obeležena je ljutom kajenskom paprikom, a karta Smrt, sa značenjem umiranja starog da bi se napravilo mesta za novo, koja predstavlja neumoljivo vreme koje prolazi, na sebi ima biljku zovu.

biljni tarot majkla tjere

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem