SIROVA HRANA ELIMINIŠE KANDIDU I ALKALIZUJE ORGANIZAM

12.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2999 | Autor: | 0

Laura Velkova, dvadesetčetvorogodišnja studentkinja za dizajn nameštaja i enterijera iz Svetog Nikole u Makedoniji, otkriva kako je rešila goruće tegobe koje su joj potpuno paralisale život


Laura Velkova, dvadesetčetvorogodišnja studentkinja za dizajn nameštaja i enterijera iz Svetog Nikole u Makedoniji, celog života imala je uporne opstipacije, a u kasnijim godinama i hronične cistitise i vaginalne infekcije. Mnogo vremena provela je kod lekara u pokušaju da konačno otkrije uzrok svojih problema, ali je dobijala lekove koji su joj samo trenutno pomagali. Međutim, zbog velike količine antibiotika, stvorili su se novi problemi. Tada je Laura odlučila da promeni način lečenja i ishrane.

- Moja priča počinje još u detinjstvu, kada sam imala česte i dugotrajne opstipacije. Nisam ih lečila jer sam mislila da je to uobičajeno. Međutim, u poslednje tri godine počela sam da osećam i druge probleme. Otišla sam kod lekara i otkrili su mi ešerihiju koli u urinu. Ešerihija je postala hronična, jer ko zna koliko dugo je bila tu pre nego što sam je otkrila. Dobila sam antibiotike kao terapiju.

Koliko su antibiotici pomogli?
- Nisu mnogo, zapravo više su odmogli, jer sam dobila vaginalnu infekciju upravo zbog njih. Lekari su me poslali na detaljne preglede i otkrili i kandidu, i ciste na jajnicima, i pesak u bubregu. Tu nije bio kraj, počeli su problemi i sa trigeminalnim nervom. Jajnici su me nesnosno boleli, kao i bešika. Dobila sam gomilu antibiotika, antimikotika i hormona. Bilo mi je sve gore. Sada više nisam imala opstipacije već dijareje. Išla sam u WC na svakih pet minuta.

Kako ste se tada osećali?
- Uplašila sam se. Znala sam da nešto moram da promenim jer sam videla da lekovi ne deluju. Iako mi je neki lek pomogao u jednom slučaju, otvarao je drugi problem. I tako u krug.

Kako ste se dalje lečili kada ste prestali da pijete lekove?
- U novembru 2016. prešla sam na stoprocentnu sirovu hranu. Dakle, nema nekog posebnog recepta, osim smutija. Svakog dana, uglavnom za doručak, pravim zeleni smuti, od zelenog povrća. Sve ostalo je samo sveže voće i povrće i uglavnom jedem sve, samo je važno da je sveže. Vodim računa da bude organsko.

Kako ste se prebacili na sirovu hranu?
- Postepeno, to je važno naglasiti. Nikako ne smete preći odjednom, jer će vam onda organizam burno reagovati. Ja sam prvo izbacila gluten, pa onda proizvode životinjskog porekla, izbacila sam i industrijsku hranu, pa prerađenu, i tako sam postepeno došla samo na sirovo voće i povrće. Ništa drugo osim toga ne jedem.

Kako izgledaju Vaši obroci?
- Ujutru, na primer, pijem smutije od zelenog voća i (uglavnom) povrća. Preko dana jedem mnogo povrća, za užinu neko voće, i uveče, ali ne prekasno, opet povrće. Možete spremati razna jela i salate od svežeg ili sušenog voća i povrća, a što je još važnije, postoje i mnoge ukusne poslastice na bazi sirove ishrane.

Kada ste osetili prvo poboljšanje?
- Vrlo brzo. Postepeno su počeli da se menjaju simptomi, tj. sve sam manje i manje osećala bolove i druge probleme. Izbacivala sam otrove koji su se nagomilavali i bilo mi je bolje. Posle nekog vremena prvo se smirila bešika pa su nestale ciste na jajnicima. Nisam više imala ni tako velike probleme sa kandidom, nestala je želudačna kiselina, potpuno sam alkalizovala organizam i zato mi je sada bolje. Nema više ni peska u bubrezima. Sve analize sam uradila i dobre su, poboljšala mi se i krvna slika.

Kako ste to uspeli samo promenom ishrane?
- U suštini, napravila sam jednu veliku grešku na svom putu ka sirovoj ishrani. Čim mi je bilo bolje od smutija sa zelenim voćem i povrćem, rešila sam da počnem da pijem samo sokove i da čistim creva organskom kafom. Međutim, nisam uspela da nađem tu kafu i uzela sam običnu. Napravila sam još jednu grešku jer sam stavila duplu dozu. Tako sam uništila crevnu floru i načinila ozbiljan problem koji me je gotovo koštao života. Sada pokušavam da se oporavim od toga.

Koliko Vam je bilo lako da pređete na ovakav način ishrane?
- Važno je da čovek ne staje ako se stanje pogorša. To je normalno u početku. Mi izbacujemo otpad kada krenemo sa zdravom ishranom. Treba očistiti telo od svih otpada, gljivica i bakterija kojih u našem organizmu ima koliko hoćete. Proces može biti dug, ali rezultati dolaze, pre ili kasnije.
M. Vidojković


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem