AKO IMATE ASTMU NE SKIDAJTE ŠAL!

13.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 397 | Autor: | 0

Hladan zimski vazduh može da podstakne astmatične napade, a nošenje šala preko usta i nosa taj vazduh će ugrejati i tako smanjiti rizik od pojave napada


Dolazak niskih temperatura posebno može ugroziti zdravlje astmatičara. Udisanje hladnog i vlažnog zimskog vazduha može da podstakne napade kašlja ili gušenje.
Nošenjem šala preko usta i nosa ovaj rizik se može znatno smanjiti, jer će šal ugrejati vazduh pre nego što uđe u usta ili nosnu šupljinu, i na taj način smanjiti mogućnost astmatičnih napada.
- Nitko ne voli hladne zimske dane, ali ljudima koji pate od astme ovakvo vreme nije samo neprijatno, već je ozbiljna pretnja njihovom zdravlju. Molimo sve koji imaju astmu i ljude koji u svojoj blizini imaju astmatičare, da prenesu ovu poruku da nošenje šala preko usta i nosa nekome može spasiti život - izjavio je dr Endi Vajtmor, vođa kliničkih ispitivanja u organizaciji Asthma UK.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem