KAD SI NA DIJETI NISI SAV SVOJ. NAUKA KAŽE ZAŠTO

17.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 558 | Autor: | 0

Tokom dijete smanjuje se količina glukoze, mozak u tom slučaju ne funkcioniše dobro zato češće pravite greške i postajete nervozni

Gladna osoba, zbog nedovoljno glukoze u krvi, brzo postaje umorna, nedostaje joj pažnja i memorija se pogoršava. Kada je u takvom stanju, teško može da obavlja sve dužnosti.

Svako ko se barem jednom u svom životu pridržavao dijete seća se kako tada svaka sitnica može da ga iznervira. Ovo ponašanje ima naučno objašnjenje.
Tokom dijete smanjuje se količina glukoze, a mozak u tom slučaju ne funkcioniše dobro. Gladna osoba brzo postaje umorna, nedostaje joj pažnja i memorija se pogoršava. Sasvim je logično da će greške koje napravite izazvati iritaciju i nervozu.
Devojke često ograničavaju količinu hrane kako bi izgubile nekoliko kilograma. Ali sa evolucijom i prirodom ne možete se raspravljati: organizam koji ne primi uobičajenu količinu kalorija daje signal telu o potrebi za hranom. Ukoliko telo ne dobije hranu, dolazi do razdražljivosti i ljutnje.
U toku dijete zbog nedostatka glukoze, takođe, telo proizvodi hormone stresa: kortizon i adrenalin. Drugi je odgovoran za emocije kao što su agresija, strah i bes.


Pročitajte još:
SVAKA DAMA TOKOM ŽIVOTA PRIMENI 61 DIJETU

I još pogledajte:

SLIMFIT SIRUP

1053 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem