ZAŠTO SRCE VOLI MED?

28.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2065 | Autor: | 0

Prirodna rešenja za 7 tegoba kardiovaskularnog sistemaAritmija, angina pektoris, arteroskleroza, loša cirkulacija, proširene vene... Mnoge tegobe možete ublažiti i očuvati zdravlje kardovaskularnog sistema uz pomoć pčelinjih proizvoda.

Med
U toku jednog meseca uzima se po 1-2 grama meda po kilogramu telesne težine, podeljeno u četiri obroka, a posle toga se održava. Doza: kašika ujutru i uveče, pre jela, u čaši mlake vode.

Matični mleč
Dnevno, 100-200 mg, ujutru i u podne pre jela, ispod jezika.

Polen
Kašičica tri puta dnevno u toku jednog meseca. Nakon toga pravi se pauza od mesec dana i ponavlja tretman.

Srčana astma
Tretman je kao kod angine pektoris.

Arteroskleroza perifernih krvnih sudova
Preporučuje se terapija pčelinjim otrovom zbog njegovog dejstva na širenje krvnih sudova, analgetskog dejstva, jačanja kolateralnog krvotoka i antisklerotičnog dejstva.
Može se tretirati i pomoću matičnog mleča u dozi 100-200 mg dnevno, u dva do tri obroka. U terapiju se može uključiti i propolis oralno ili spolja, kao i polen u poznatim dozama.

Zapaljenje vena – tromboflebitis
Za terapiju ove bolesti primenjuje se pčelinji otrov u vidu pčelinjih uboda, injekcija ili masti sa pčelinjim otrovom. Pčelinji otrov ima antikoagulativno, anestetičko, protivupalno i vazodilatorno (širenje krvnih sudova) dejstvo.

Srčana neuroza
Med i matični mleč svojim prirodnim svojstvima terapijski deluju na obnavljanje rada srca.
Propisuje se med po 80-100 g dnevno, od mesec do dva meseca, u četiri obroka i po 100-200 mg matične mleči.

Oštećenje miokarda
Med
Najbolje vrsta sa većim sadržajem fruktoze. Dnevno uzimati po 1-2g po kilogramu težine u 3-4 obroka, 1-2 sata pre jela ili dva sata posle jela. Medu se može dodati i 1% matičnog mleča ili 10% polena.

Matični mleč
Uzima se po 100 -200 mg prirodne matične mleči ujutru, i u podne pre jela.

Polen

Uzima se po kašičica, tri puta dnevno pre jela, najbolje kobinovano sa medom.

Propolis

Uzima se po 20-30 kapi 30% alkoholnog ekstrakta propolisa tri puta dnevno, u čaši mleka ili mlake vode, pre jela. Povoljno deluje na razmenu holesterola i lipida.

Pčelinji otrov
U vidu uboda ili injekcija proširuje krvne sudove, uklanja bol i poboljšava kolateralnu cirkulaciju krvi, smanjuje holesterol i trigliceride u krvi.

Proširene vene
Preporučuju se obloge na mestu proširenja od tankog sloja meda i sitno seckanog peršuna, nekoliko puta dnevno. Uzimaju se jednake količine meda i peršuna. Peršun se sitno secka, a zatim tuče u avanu i energično meša sa medom. Smeša se maže u tankom sloju, bolesnik je u ležećem položaju. Tretman traje 15 -20 dana.

Snižen krvni pritisak
Kad je hipotonija praćena anemijom, tretira se kombinacijom matičnog mleča, meda i polena. Tretmani traju 4-5 nedelja. Dnevna doza matične mleči je 100 -200mg, tri puta dnevno pre jela.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem