ŠTA JE "ŠUMSKA KLUPA" I ZAŠTO JE SAVRŠENA ZA ZDRAVLJE?

02.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 478 | Autor: | 0

Japanskom oblik meditacije u pokretu možete početi da primenjujete odmah, snizićete holesterol, jačati imunitet, popraviti raspoloženje


Krenite u obližnju šumu i izgubite se u njoj. Dovoljno je da zaboravite na svakodnevicu i pronaći ćete svoju šumsku klupu!

Japanski oblik meditacije je jednostavan, svima dostupan i dokazano poboljšava zdravlje. Zato krenete u obližnju šumu i "izgubite" se u njoj, odnosno prirodi koja vas okružuje. Dovoljno je da zaboravite svakodnevne probleme, ali obratite pažnju na svoje misli i u potpunosti otvorite čula za sve mirise i zvukove koji vas okružuju.

Uživajte "sezonski" u svežem vazduhu, šuštanju lišća ili škripanju snega pod nogama, pesmi ptica, šumu vetra u krošnjama i time utišajte svoje misli i brige.

I naučno je dokazano da takva šetnja ima brojne zdravstvene prednosti: snižava holesterol, jača imunitet, popravlja raspoloženje.

A ako se "uhvatite" kako misli ponovno počinju da lutaju ka brigama i obavezama, dišite duboko i brojite do četiri, zatim izdahnite takođe brojeći do četiri. Ovakav način disanja aktiviraće parasimpatički nervni ssitem koji je zadužen za opuštanje.

Ako ni to ne uspe, pogledajte vrh krošnji drveća, jer promenjena perspektiva takođe pomaže da odagnate negativne misli.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net