SEDAM PRIRODNIH REŠENJA PROTIV VISOKOG PRITISKA

23.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 4006 | Autor: | 0

Pritisak obaraju beli i crni luk, sok od paradajza, čaj od gloga, omega 3, magnezijum...


Ako imate povišek krvni pritisak, pokušajte da u ishranu dodate ove namirnice i suplemente. Nećate pogrešiti ako jelo obogatite crnim i belim lukom, popijete čaj od gloga a nećete pogrešiti ako uzmete i celer, peršun, ovas, crni čaj, zeleni čaj, lavandu, koprivu1. Naučno je dokazano da alicin, materija koja se nalazi u belom luku, snižava krvi pritisak čak i kod osoba s teškim oblikom hipertenzije. Osim toga, koristan je za celukupan kardiovaskularni sistem jer štiti krvne sudove od oksidativnih i upalnih procesa.

2. Crni luk ima veoma slična lekovita svojstva kao i beli. Crni luk sadrži alicin, ali i biljni hormon sličan insulinu, zbog čega je dobar odabir za dijabetičare jer u lakših oblika bolesti može uticati na regulaciju šećera u krvi.

3. Sok od paradajza snižava krvni pritisak, sprečava nastanak tromboze tako što umanjuje mogućnost slepljivanja trombocita. U ovom slučaju ne pije se sok od paradajza bez soli.

4. Čaj od gloga moze se koristiti i u obrnutom slučaju - kod niskog pritiska, zato što podstiče stabilizaciju krvnog pritiska. Glog tradicionalno spada u najlekovitije biljke kada su u pitanju srčani problemi.

5. Magnezijum je veoma važan mineral koji učestvuje u brojnim procesima u organizmu, a veoma bitnu ulogu ima u pocesu regulacije krvnog pritiska. Svakodnevni unos dovoljne količine magnezijuma, između ostalog, sprečava nastanak dijabetesa i arterijske hipertenzije.

6. Omega-3 masne kiseline, nezaobilazno sredstvo za sve one koji se bore sa visokim pritiskom. Najvise ih ima u ribi, semenkama lana, bundevi, orasima i maslinovom ulju.

7. Dragocena prirodna sredstva koja snižavaju visok pritisak su: celer, peršun, ovas, crni caj, zeleni caj, lavanda, kopriva.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem