LIST KUPUSA I MED PROTIV KAŠLJA I BRONHITISA

30.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 4126 | Autor: | 0

Tretman narodne medicine, efikasan za decu i odrasle, bezbedan i lak za primenuVrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih, i zaista najdelotvornijih načina borbe sa kašljem jeste list kupusa sa medom. To je zaista „zlatno” sredstvo protiv kašlja.
Da biste započeli terapiju, biće vam potrebna glavica kupusa i med.
Evo šta treba da uradite:
Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika. Odozgo se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje.
Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutru. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mesto gde je bio oblog, i sve što je on izvukao.
Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Tretman se sprovodi od pet do sedam noći. Uskoro, od kašlja neće ostati ni traga.
Aktivni sastojci meda i kupusa, uz toplotu, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmenično možete zameniti toplim ricinusovim uljem.
Iz iskustva mnogi tvrde da je kupus sa medom zaista efikasan i čaroban.
Za uporan kašalj možete koristiti i recept naših baka – sirup sa rotkvom i medom. Izuzetno je dobar, a deca ga piju sa zadovoljstvom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem