HOLESTEROL UBRZAVA STVARANJE TUMORA

01.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 622 | Autor: | 0

Dokazana veza načina ishrane i kancera debelog creva: ako volite masne i jake obroke, u posebnom ste riziku


Holesterol ubrzava stvaranje tumora i do sto puta! Ovu tvrdnju izneli su, nakon sprovedene studije, istraživači sa Univerziteta Kalifornija.
U eksperimentima na miševima utvrđeno je da masne ćelije ubrzavaju podelu ćelija čime ubrzavaju rast tumora.
Naučnici tvrde da povećanje nivoa holesterola dovodi do brže deobe crevnih matičnih ćelija što omogućava tumorima da se formiraju znatno brže.
Rezultate istraživanja objavljeni su u časopisu Cell Stem Cell.
"Otkrili smo da holesterol utiče na rast matičnih ćelija u crevima, što više od sto puta ubrzava stvaranje tumora. Dok je veza holesterola u ishrani i raka debelog creva već utvrđena, niko do sada nije objasnio koji se mehanizam skriva iza toga", izjavio je vođa istraživanja Piter Totonoz.
Sa porastom nivoa holesterola kod životinja, njihove ćelije su se sve brže delile, izazivajući tkivo koje oblaže njihov sistem za varenje da se širi i time produžava njihova creva. Ove promene znatno su ubrzale formiranje tumora u crevima.
Tim naučnika sa Univerziteta u Los Anđelesu istražiće i da li molekularni put, koji su otkrili, igra sličnu ulogu u ubrzavanju rasta drugih tumora.

I još pogledajte:

RESVERATROL

2050 RSD

HOLESTER IN

370 RSD

APIKOR

340 RSD

CORDIPHYT

2000 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem