IZBEGAVAJTE OVE NAPITKE I NAMIRNICE AKO NE ŽELITE ŽUTE ZUBE

12.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 494 | Autor: | 0

Kafa, vino, cvekla i limunada oštetiće gleđ i ostaviti tragove na zubima


Perete zube dva puta dnevno, idete redovno na reglede kod stomatologa, prestali ste da pušite, a vaši zubi su i dalje žuti... Možda niste znali, ali neke namirnice i napici utiču na promenu boje zuba.

KAFA
Mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez mirisne šoljice tople kafe, međutim usred uživanja retko ko će se setiti da taj napitak može da ostavi mrlje na zubima i uništi I najlepši osmeh.
Osim kafe, postoji još napitaka i namirnica koje bi trebalo da izbegavate ako želite da sačuvate blistav osmeh.

VINO
Crveno vini sadrži tanin, pigment koji utiče na promenu boje zuba. Ako ste mislili da ćete izbeći problem ako sipate čašu belog vina, grešite. Ono takođe može da izazove promene, zato ovaj alkoholni napitak konzumirajte umereno.

LIMUNADA
Kombinacija kiselina i šećera uticaće na propadanje gleđi, tvrdi Nensi Rosen, stomatologinja iz Njujorka.

SPORTSKI NAPICI
Časopis Dženeral dentistri objavio je rezultate istraživanja tokom kojeg se tražila veza između sportskih napitaka i oštećenja zubne gleđi. Naučnici su upozorili na alarmantan porast konzumacije sportskih i energetskih napitaka koja izazivaju nepopravljivu štetu na zubima. Ti napici su vrlo kiseli i mogu da oštete zubnu gleđ i tako utiču i na promenu boje zuba.

CURRY
Ovaj začin ima intenzivnu tamno žutu boju koja će se zadržati i na zubima. Preporuka je odmah nakon konzumacije oprati zube ili uz obrok piti puno vode.

CVEKLA
Ovo povrće izuzetno je hranljivo i bogato vlaknima, ali njegova crvena boja se teško uklanja sa zubne gleđi. Nakon konzumacije operite zube!

UMAK OD PARADAJZA
Zubna gleđ osetljiva je na tamne boje, a posebno na umak od pradajza. Kiselina paradajza izaziva "otvaranje" pora zuba, a tada je gleđ sklona upijanju boja što će zube čini žutim.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem