NOVI LEK UBIJA GRIP ZA SAMO 24 SATA

12.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2024 | Autor: | 0

Trenutno najboljem leku za grip dostupnom na tržištu potrebno je tri dana da ubije virus i spreči dalje širenje infekcije


Japanci tvrde da njihov lek zaustavlja grip za samo 24 sata, a olakšanje nastupa odmah...

Testiranje leka za grip je u poslednjoj fazi, a može da "ubije" virus gripa u roku od 24 sata, što je čak tri puta brže od najefikasnijeg leka trenutno na tržištu, koji to radi za tri dana, piše Vol strit žurnal. Očekuje se da će lek u Japan biti odobren krajem marta, a u svetu tokom sledeće godine.

Drugo bitno svojstvo leka je da je dovoljna samo jedna doza, dok bolesnici koji uzimaju, npr. Tamiflu, moraju da lek uzimaju pet dana u dve doze dnevno.

Lek je razvijala firma Shionogi&Co., a portaprol firme ističe da se ovaj lek razlikuje od drugih jer olakšanje pruža odmah.
- On blokira virus gripa na molekularnom nivou i sprečava virus da preuzme kontrolu nad telom. Naučnici u Shionogi&Co. iskoristili su iskustvo i znanje koje su stekli radeći na anti-HIV leku kako bi stvorili lek koji sprečava razvoj bolesti na potpuno drugačiji način od postojećih lekova protiv gripa - izjavio je izvršni direktor Isao Teširogi (na slici).

Do sada se puno istraživanja orijentisalo prema vakcini protiv gripa koji ljudi primaju kao preventivu, ali budući da vakcine nisu uvek uspešne u sprečavanju bolesti, sve više istraživanja se usmerava u razvoj leka za ljude koji su oboleli od gripa.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem