AKO HOĆETE DA SMRŠATE, GLEDAJTE HOROR FILMOVE

19.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 262 | Autor: | 0

Ako ste na putu da postanete krompir u fotelji, ovo je tekst za vas! Kilograme ćete najbrže izgubiti uz Isijavanje, Ajkulu i Isterivače đavola


Gledanjem filma strave izgubićete isti broj kalorija kao da jedan sat perete prozore ili šetate pola sata.

Zaokupljenost TV programom dovodi do slabljenja funkcije dela hipotalamusa, koji kontroliše osećaj sitosti, pokazuju istraživanja američkih naučnika sa Univerziteta Vašington. Zato je verovatnoća da, dok gledate omiljni TV program, posegnete za grickalicama, velika. Ipak, učinak je drugačiji ako gledate horor film.
Što je film jeziviji, gubljenje kalorija je efikasnije, tvrde naučnici Univerziteta u Vestminsteru. Oni tvrde da ćete gledanjem filma strave izgubiti isti broj kalorija kao da jedan sat perete prozore ili šetate pola sata.

Najbolji lek protiv gojaznosti je film "Isijavanje" Stenlija Kjubrika iz 1980. sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi, jer je gledanjem ovog filma moguće sagoreti čak 184 kalorije (kao kada biste vozili bicikl 30 minuta). Za njim idu "Ajkula" sa 161 kalorijom i "Isterivač đavola" sa 158 kalorija, dok gledanje "Osmog putnika" sagoreva 152 kalorije.

Imajte u vidu i da gledanje akcionih filmova i melodrama povećava apetit, a samim tim i mogućnost da se ugojite – brze promene scena i zvučne varijacije u akcionim filmovima, podstiču gledaoce na grickanje dvostruko više kalorija nego kad gledaju nešto mirnije filmove. Isto je i sa tužnim filmovima.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem