NE GOJI NAS HRANA, VEĆ POSUĐE I AMBALAŽA

23.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 701 | Autor: | 0

Hemikalije posebno deluju na telesnu težinu žena jer ulaze u proces metabolizma


Najnovije istraživanje pokazalo je da određene hemikalije pospešuju gojenje, naročito kod žena. Reč je o hemikalijama koje se koriste za izradu prehrambene ambalaže, neprijanjajućih kuhinjskih tiganja i odeće!
Te hemikalije pospešuju gojenje tako što ulaze u proces metabolizma, pogotovo kod žena.
- Prvi put su naši rezultati omogućili da dokažemo da postoji put kojim supstance PFASs (perfluoroalkil i polifluoroalkil) deluju na regulaciju telesne težine kod ljudi i tako doprinose epidemiji gojaznosti - kaže Kjui San, glavni autor studije i profesor na odseku nutricionizma na Univerzitetu Harvard.
Studija koja je objavljena u časopisu PLOS Medicine i sprovedena oko 2000. godine obuhvatila je 620 učesnika, kojima je tokom dve godine praćena telesna težina i količina PFASs-a u krvi.

Učesnici su prosečno izgubili 6,4 kilograma za šest meseci, a potom u sledećih godinu i po prosečno dobili 2,7 kilograma.
Oni koji su dobili više kilograma su upravo oni koji su imali veću količinu PFASs-a u krvi, a ta veza bila još jača kod žena, pokazala je studija.
Supstance PFASs prisutne su u našoj okolini poslednjih šezdeset godina, a mnogi smatraju da su krive i za druge bolesti.
- Rezultati jasno pokazuju da ograničavanje ili izbegavanje izloženosti PFASs-u može da pomogne ljudima da zadrže stabilnu telesnu težinu nakon što izgube kilograme, a posebno je to slučaj kod žena -istakao je Felipe Granddžin, koautor studije.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem