5 PREDMETA KOJE MORATE DA DEZINFIKUJETE

02.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 723 | Autor: | 0

Smanjite mogućnost da se razbolite! Najviše virusa krije se na mobilnom telefonu, tastaturi, kvakama...Sezona je prehlade i gripa, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Zaštitite se jednostavno: očistite površine na kojima najviše virusa.

1. Mobilni telefon
Mobilni telefoni najveći su prenosnici bakterija i virusa, a prema brojnim istraživanjima, pokazali se se zagađenijim od WC daske.
S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim telefonima, oni su plodno tlo i za viruse prehlade i gripa. Zato je potrebno redovno dezinfikovati telefon koji koristite.
Za čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, pažljivo obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibera na koju možete naneti sprej za čišćenje i obrišite ekran.

2. Tastatura
Za brzo i efikasno čišćenje isključite kompjuter i prebrišite dezinfekcijskim maramicama tastaturu kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tastera. Nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom od mikrofibera.

3. Kvake
U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Zato je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinfikovati maramicama koje sadrže alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera
Verovatno pokušavate da održite radnu površinu u kuhinji čistom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dotiče razne površine, važno je sve dobro očistiti.
Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcionim sredstvom, a nemojte zaboraviti sudoperu.

5. Plišane igračke
Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, očistite igračke. Većina plišanih igračaka može da se pere u mašini tako da ćete problem lako rešiti.
Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem