JOGURT I BROKOLI ODRŽAVAJU PRIRODNU RAVNOTEŽU U ŽELUCU I CREVIMA

06.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1827 | Autor: | 0

Kombinacija ovih namirnica ubija ćelije tumora

Naučnici iz Singapura došli su do neverovatnog otkrića: Oni tvrde da jogurt od brokolija ubija ćelije raka debelog creva.
Naučnici su, naime, testirali miševe obolele od tumora koji su konzumirali jogurt sa brokolijem pa su ustanovili kako je ta namirnica odstranila čak 75% tumora kod miševa i više od 95% tumora u laboratoriji.
Brokoli sadrži hemijski spoj sulforafan, koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike - "dobre" bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crevima. Zbog ovog istraživanja naučnici veruju kako je jogurt sa brokolijem čudotvoran lek koji treba da se koristi kao prevencija u borbi protiv raka ili prilikom eliminisanja tumorskih ćelija koje nisu hirurški odstranjene, već su tretirane hemoterapijom.
Naučnici su isto istraživanje sproveli i na tumorskim ćelijama raka dojke i želuca, ali jogurt sa brokolijem na njih nije delovao, za razliku od ćelija raka debelog creva.
- Majke su u pravu kada vas teraju da jedete zeleno povrće - rekao je dr Čun-Lung Ho, jedan od vođa istraživanja.
Inače, rak debelog creva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a procenat obolelih od ove bolesti svake godine je u porastu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem