CRVENA RUŽA SIMBOL JE ROMANTIKE, ŽUTA BOGATSTVA

07.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1283 | Autor: | 0

Ako odlučite da sutra nekome poklonite ružu, pazite šta poručujete bojom cveta


Proveren izbor za svaki 8. mart svakako je ruža. Ipak, da ne biste bili pogrešno shvaćeni, pažljivo birajte boju cveta.

Crvena
Ruže crvene boje simbol su ljubavi i romantike, simbolizuju lepotu i savršenstvo. Buket crvenih ruža savršen je da posebnoj osobi pokažete osećanja. Predstavljajući pravu i trajnu ljubav koja je jača od trnja, crvena ruža poznata je kao cvet ljubavi. Najdraži poklon za Dan zaljubljenih ili godišnjicu braka, crvena ruža pokazuje i veliku strast. Takođe, darivanje crvene ruže može biti priznanje nečijeg uspeha i poštovanje te osobe.

Bela
Bela boja je boja čistote, nevinosti, poniznosti i čednosti. Povezuje se s venčanjem i brakom koji označavaju nov početak. Osim toga, poručuje da ste nekome naklonjeni i da ga poštujete. U buketu simbolizuju pozdrav i uspomenu na nekoga.

Ružičasta
Simbol za ženstvenost, eleganciju, otmenost, uglađenost, a često se poklanja kao izraz divljenja. Ružičasta ruža pokazuje zahvalnost i sreću, a ima nežnije značenje od crvene.

Boja breskve
Nežna boja breskve pokazuje zahvalnost, priznanje i uvažavanje. Često se poklanja kao izraz simpatije.

Boja lavande
Neobična boja lavande je simbol očaranosti i opčinjenosti. Ovom bojom iskazuje se i ljubav na prvi pogled.

Plava
Ruže koje ne postoje u prirodi označavaju nedostižno i nemoguće.

Narandžasta
Topli tonovi narančastih ruža simbol su entuzijazma i želje. Savršene su za pokazivanje obožavanja i privlačnosti, sa skrivenom porukom strasti i uzbuđenja.

Crna
Crna boja ruža je zapravo izrazito tamna crvena boja. Najtamnija boja simbolizira smrt i opraštanje s nekim, poslednji pozdrav. Ali, crna ruža može poslati i pozitivnu poruku ponovnog rođenja i novih početaka.

Žuta
Žute ruže su simbol bogatstva, bujnosti, izobilja. U viktorijansko doba - ljubomore, a danas označavaju prijateljstvo. Jaka, žuta boja kao sunce budi osećaj topline i sreće. Idealna je za pokazivanje veselja, privrženosti i prijateljstva.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem